Разложкото село Баня на бунт срещу лихвар (ВИДЕО)

04 Април 2016 | 10:01
0 коментара
Общество
Разложкото село Баня на бунт срещу лихвар (ВИДЕО)

Жителите на разложкото село Баня се разбунтуваха срещу Юлиян Димитров – Дебелия, твърдят, че той пали имоти и си служи със заплахи, за да придобива тяхна собственост. Наскоро дърводелският цех на Иван Гърменов е бил подпален. Той поставя камери, за да хване извършителят. В петък е изпратена фадрома да доразруши останалите здрави стени на цеха. Камерите са счупени от извършителя, но записите са запазени. По случая работят полицията и прокуратурата, съобщава btv.

Не се страхуваме от нищо. Това трябва да знае Юлиян Димитров и неговия адвокат. Ние сме постигнали всичко с труд, а не като него с лъжи, рекет и измами. Това обявиха пред камерите на бтв жители на село Баня, които се оплакват от постоянния тормоз на Юлиян Димитров-Дебелия.

Хората са убедени, че лихварят е автор на палеж на цех в селото и после го е сринал с фадрома. Димитров отрича всичко и твърди, че цехът е негова собственост, има нотариален акт и може да прави каквото си иска с него.

Собствениците на имота пък заявиха, че ги е страх. Според тях човекът е лежал в затвора, но е излязал от там, защото има връзки в полицията. Местните се оплакаха, че са обект на непрестранни заплахи от страна на Димитров и са категорични, че им е дошло до гуша и искат спокойствие в селото. 

Според адвокатът на Юлиян Димитров обаче, всички обвинения, насочени към клиента му са безпочвени. 

Той твърди, че хората имат за цел за опетнят името Димитров и показа нотариалния акт за собственост на имота.

Кметът на село Баня Мария Юрганчина обясни, че при нея не са постъпвали жалби и заяви, че за нея най важното е в курортното селище да има мир.

"Всеки, който е дошъл, е бил посрещната добре. Същото важи и за Юлиян Димитров. Споровете трябва да се решават в съда. Тук не сме джунгла", допълни тя.

На финала на репортажа се стигна до напрежение между двете страни и живото включване бе прекратено.

Припомняме, че перничанин с фадрома разруши дърводелския цех на бизнесмена Иван Гърменов. Екшънът се разиграл през ноща на 1-ви април в разложкото село Баня. Той е разбил металната врата и е разушил стените на изгореля преди около половин година цех. Вандалът е засенет от камери, които също е счупил. Перничанинът е стар познайник на полицията. В момента се издирва.

Напомняме, че на 24 юни 2015 г., около 23:00 през ноща пожар изпепели именно този дърводелски цех. Три екипа на РСПБЗН - Банско и Разлог погасиха пожара. Както Pirinsko.com съобщи тогава, освен цехът огънят бе обхванал и съседните помощни помещения, където бе съхраняван сух дървен материал. Напълно изгоряла бе около 400 квадратни метра от покривната конструкция на сградата. Унищожени бяха 15 кубика дървен материал, които са се намирали в цеха, както бои и лакове. Пламъците, високи няколко метра, се виждали от съседните градове Банско и Разлог.

Под сурдинка в село Баня се коментира, че пожарът е умишлен, защото собственика му имал пререкания с пернишки бизнесмен. Жителите на село Баня въстанаха срещу радомирец, за когото казват, че е лихвар и автокрадец и се настанил в имотите им.

"Изгоря цялата сграда, машини, дървен материал, всичко е брак. Щетата е за над 80 000 лева. Това което градихме 20 години изгоря. За мен е умишлен палеж, но не мога да коментирам подробности, полицията ще разследва случая", каза за Pirinsko.com Илия Левенов, собственик на дърводелския цех.

Добавете Вашия коментар

TOP