Районният прокурор на Разлог Р. Кондева сменя заместника си М. Каназирев с В. Чекански?

22 Март 2018 | 18:12
6 коментара
Общество

Административният ръководител на държавното обвинение в Разлог прокурор Ружена Кондева е внесла предложение във Висшия съдебен съвет за смяна на заместника й Мирослав Каназирев и освобождаването му от длъжността „заместник административен ръководител-заместник районен прокурор“ в Районна прокуратура – Разлог и назначаването на негово място на  прокурор Васил Чекански, пише "Струма".

Предложението е разгледано на заседание на Прокурорската колегия на ВСС, но на този етап рокадата е отказана поради липса на мотиви. По решение на висшите магистрати разглеждането на предложението е  отложено до получаване на мотивирано становище от административния ръководител на Районна прокуратура – Разлог Ружена Кондева за  необходимостта от освобождаването  на заместника й  Мирослав  Каназирев.

Мотивите  за исканата рокада ще станат ясни едва след като бъдат внесени и разгледани от Прокурорската колегия.

И двамата прокурори – Мирослав Каназирев и Васил Чекански, са с доказан професионален опит. Миналата година те бяха повишени от ранг „прокурор в ОП“, в ранг „прокурор в  АП“.

Прокурор Мирослав Каназирев е с над 12-годишен стаж в институцията. До 2006 година е работел като разследващ полицай в Районното управление на полицията в Разлог. Същата година става районен прокурор, а от 2014 година по предложение на административния ръководител Ружена Кондева е назначен за заместник-прокурор и заема длъжността досега.

Прокурор Васил Чекански също е с дългогодишен стаж. От 2014 година той е определен за специализиран прокурор в РП – Разлог, осъществяващ функциите по надзор за законност по разкриване на закононарушения и атакуване на незаконосъобразни административни актове.

В края на 2015 година със заповед на главния прокурор Сотир Цацаров бе поощрен и награден със служебна благодарност и грамота за висок професионализъм в прокурорската работа в областта на административния надзор за законност.

Добавени коментари

999 публикува:
22 Април 2018 | 15:55
чилев мъж за три жени две а го драже и една а му сере в устата
888 публикува:
23 Март 2018 | 12:38
Чилев е супер мъж
778 публикува:
23 Март 2018 | 09:20
Прокурор Чилев е за тая длъжност.И за Раководител РП Разлог само тогава ще заработи РП?
Кога публикува:
23 Март 2018 | 06:56
А Ръжена кондева кога ще я махнат? Това е най-корумпираната прокурорка в българия.на вниманието на сотир цацаров
ХХ публикува:
22 Март 2018 | 20:27
ОХ РУЖЕ РУЖЕ СЕГА ЛИ РАЗБРА ЧЕ НЕ Е ЧИСТ ЧОВЕК А КОЛЕГАТА ТИ Е ПРИКАЗКА ЧОВЕК
ХХ публикува:
22 Март 2018 | 20:26
ОХ РУЖЕ РУЖЕ СЕГА ЛИ РАЗБРА ЧЕ НЕ Е ЧИСТ ЧОВЕК

Добавете Вашия коментар

TOP