Радослав Ревански: Благодаря на всички, които гласуваха за мен и видяха в мое лице надежда за промяна

14 Ноември 2015 | 10:34
0 коментара
Общество
Радослав Ревански: Благодаря на всички, които гласуваха за мен и видяха в мое лице надежда за промяна

"Благодаря на всички избиратели, които гласуваха за мен. Благодаря и на представителите на БСП, които ме подкрепиха в името на Белица. Те доказаха, че наистина милеят за града, видяха в мое лице надежда за промяна и ми засвидетелстваха безусловната си подкрепа", каза пред репортер на Pirinsko.com Радослав Ревански, кмет на община Белица.

Той бе категоричен, че ще бъде кмет на всички жители на общината, независимо че е избран от листата на ДПС.

"Получих подкрепата от хората и съм длъжен да работя за хората. Все още не знам какво наследство ще заваря в администрацията, но имам уверението на бившия градоначалник Ибрахим Палев, че Белица е една от малкото общини в страната без задължения. Дали това е така, ще разбера следващата седмица. Засега знам, че ни чака много, много работа", коментира Ревански.

Радослав Ревански е роден на 02.01.1985 г. в белишкото село Бабяк. Завършил е „Право” в Югозападния университет „Неофит Рилски” – Благоевград, учил в Българско училище за политика „Димитър Паница” – Випуск 2012, в Световния форум по демокрация в Страсбург, 2012 г., Програмата на Россотрудничество за външни политики в Москва, 2012 г. От 2010 г. работи като младши юрисконсулт към ЦС на ДПС. Владее английски език.

И да не искаш, политиката се занимава с теб. Затова е по-добре ти да се занимаваш с нея. Това верую изповядва Радослав Ревански.

„Може да звучи нескромно, но искам нещата да зависят от мен. Да съм полезен не само на себе си, а и на околните, на българското общество. Аз съм млад активен български гражданин”, твърди 30-годишният управник.

Признава, че още преди 4 години минал през вътрешнопартийни избори в ДПС за кметския пост в Белица. Тогава го уверили, че още му е рано. Но сега времето му дошло. Има солиден опит зад гърба си в политиката, макар че е твърде млад. Работил като парламентарен секретар, помагал е с таланта си и на бившия спортен министър Мариана Георгиева.

„Обичам и уважавам я като професионалист, от нея съм научил много. Тя е страхотен мениджър. Това ще ми помогне в следващите 4 години, защото всеки кмет трябва да е добър мениджър, да създава условия за бизнеса, да осигури нови работни места, да има бизнес нюх, за да се развива общината”, споделя кадърът на ДПС. Не крие, че голяма част от обучението му е минало под зорките погледи на д-р Ахмед Доган, сърцето и душата на ДПС, и на настоящия лидер Лютви Местан.

„Те са ме научили да имам изпреварващо мислене. От тях научих, че късметът помага на подготвения, а аз съм много добре подготвен. Имал съм тежки моменти, нещата не са се случвали, както съм очаквал. Но никога не съм мислил да се откажа от политиката. Много е важно да си търпелив, да имаш философско мислене. Търпението ражда успехи, политиката е дълга писта”, категоричен е Ревански. Новият кмет на община Белица признава, че е емоционален човек, но никога не взема емоционални решения. Обмисля всичко, вслушва се в гласа на другия. Умее да слуша, да чува и да разбира. Изминал е цялата „стълба” на растежа като политик. Затова бил уверен, че ще е новият управник на Белица. И резултатът доказа очакванията му – спечели с над два пъти повече гласове от кандидата на ГЕРБ.

„Моята младост не е минус, а плюс. Имам повече енергия, повече идеи, повече желание за работа. Аз добър човек, на омразата отговарям с любов. Предпочитам да сразя „душманина” с добрина”, казва Ревански. Заради отдадеността си на политиката почти няма личен живот. Въпросът за сериозна приятелка подминава с усмивка и мълчание. „Сега не е моментът. Умирам от кеф, когато помогна на някого. А занапред ще мога да съм полезен на всички жители на община Белица, която е моят роден край. Благодаря на хората, че повярваха в мен и ми гласуваха доверие. Това е наша обща победа, и тя е съкрушителна. Чрез мен всички жители на общината ще са в нейното управление. Знам как да променя към добро живота на хората в общината. Всичко, което съм обещал, ще изпълня, дори ще надградя поетите ангажименти”, обещава 30-годишният Ревански. Предстои ни обаче много работа, работа и пак работа, смята той.

Припомняме, че вчера в присъствието на губернатора Бисер Михайлов и главния секретар на Областната администрация в Благоевград Дияна Атанасова, новоизбраният кмет на Белица Радослав Ревански, общинските съветници и кметовете на малките населени места в общината положиха клетва в сградата на кметството. 

Тържествената сесия на Общинския съвет започна с химна на Република България и на Европейския съюз. Поздрав към всички кметове и общински съветници за успешен мандат, успешно усвояване на средства от европейските програми и за европейско развитие на Белица отправи областният управител Бисер Михайлов. Своето приветствие направи и председателят на Общинската избирателна комисия Елиана Спасова, след което връчи на народните избраници документите за встъпване в длъжност. 

Кметове и съветници от община Белица положиха клетва. Новият управник Радослав Ревански също се закле и встъпи в длъжност, като пожела на колегите си ползотворна и отговорна работа в името на хората и на община Белица.

"Нека загърбим политическите си пристрастия и обединим усилията си за благоденствието на жителите на общината", призова той.

Според Закона за местното самоуправление и местната администрация най-възрастният общински съветник Хасан Илан проведе първото заседание на Общинския съвет.

За председателското място в Общинския съвет бяха предложени двама кандидати - общинският лидер на ГЕРБ Иван Стойчев и Ахмед Ахмед от ДПС. След партийно споразумение досегашният председател Хасан Юруков си даде отвод. При проведения таен вот за Ахмед Ахмед гласуваха 9 съветници, а за Иван Стойчев – 8 от общия 17-числен състав народни избраници.

Радослав Ревански: Благодаря на всички, които гласуваха за мен и видяха в мое лице надежда за промяна
Радослав Ревански: Благодаря на всички, които гласуваха за мен и видяха в мое лице надежда за промяна
Радослав Ревански: Благодаря на всички, които гласуваха за мен и видяха в мое лице надежда за промяна

Добавете Вашия коментар

TOP