Пътните и строителни фирми в Благоевград излизат на протест

29 Септември 2021 | 11:48
0 коментара
Общество

Пътноподдържащите фирми в Благоевградска област не са получили средствата за миналия зимен сезон и все още нямат задания за предстоящата зима. Спрени са и плащанията за текущи ремонти по републиканската мрежа и общинските пътища. Заради липсата на ясни срокове за разплащане от страна на държавата хората от пътностроителния бранш излизат в 16 часа на протест. 

Спрените плащания от страна на държавата за договорирани, извършени и фактурирани дейности, изправят на ръба фирмите от пътностроителния сектор, като тази задлъжнялост се прехвърля и към десетки фирми-доставчици, заяви Виктор Велев, управител на една от най-големите строителни фирми в района и страната „Грома холд“: 

За зимното поддържане на пътищата в областта няма никаква яснота, не са направени и заданията за предстоящия зимен сезон. 

Фирмите и техните служители ще протестират днес от 16 часа, като се очаква да бъдат затворени две пътни артерии - кръговото кръстовище край Благоевград, което е връзката на автомагистрала Струма с главен път Е-79 и кръговото кръстовище в Гоце Делчев по пътя за Гърция.

Днес стана ясно, че и стротелните фирми в Благоевград подкрепят националния протест на своите колеги от пътните фирми, който ще се проведе между 16 и 17 часа днес в цялата страна въпреки снощните разговори с представители на правителството за спрените плащания. 

В ключови точки от пътната инфраструктура във всички области на страната пътните фирми ще демонстрират недоволството си. 

Няма информация за това дали ще има протест в Благоевград. Не е правена организация в тази посока, каза за Радио Благоевград инж. Стефан Стоев, член на областния съвет на Камарата на строителите в България./БНР/

Добавете Вашия коментар

TOP