Пътищарите отново излизат на протест, затварят ключови булеварди в цялата страна

15 Април 2022 | 12:09
0 коментара
Криминално
Пътищарите отново излизат на протест, затварят ключови булеварди в цялата страна

Нашият единствен полезен ход е възобновяването на протестите от следващата седмица.

Това заяви пред БНТ Стефан Чайков, председател на УС на Браншова камара „Пътища“. По думите му всички договори за извършена дейност са законни и всички спорове и създаване на комисии и в парламента са за отлагане на плащанията.

В четвъртък председателят на УС на Браншова камара "Пътища" обаче заяви, че протестът за следващата седмица е отменен, след като е постигнато разбирателство с премиера Кирил Петков, че всички дължими средства за поддръжка и ремонти на пътищата ще бъдат изплатени до 30 юни, но тъй като това не се случи, протестите ще бъдат възобновени.

Припомняме, че вчера депутатите оставиха пътните фирми без пари. Спор между коалиционните партньори от „Има такъв народ“ и „Продължаваме промяната“ остави изненадващо пътните фирми без пари. Малко преди полунощ депутатите отхвърлиха всички предложения за отпускане на средства към тях, макар премиерът Кирил Петков да обеща от държавата да се разплатят до две седмици половината от задълженията.

Малко след решението премиерът написа в профила си във Facebook, че предложението за изплащане на обещаните 655 млн. лв. към пътните строители ще бъде повторно внесено днес. „Обещах на строителните фирми, че 655 милиона лв. ще бъдат разплатени веднага, и останалите 50% - след проверка и одобрение на парламента. Това решение гарантираше, от една страна, 655 милиона лв. веднага за строителите, а от друга - работещ механизъм за прозрачно изразходване на средствата пред очите на цялото общество. „Продължаваме промяната“, БСП и ДБ направиха точно това, което днес обещах на строителните фирми. Партиите, които гласуваха против, се виждат долу на таблото“, посочи Петков, като публикува снимка от гласуването в пленарната зала.

Добавете Вашия коментар

TOP