Първо „Детско полицейско управление“ учредиха в Разлог

16 Май 2016 | 16:56
2 коментара
Общество
Първо  Детско полицейско управление  учредиха в Разлог

Споразумение и Декларация за партньорство подписаха Даниела Пелтегова–директор на ОУ “Никола Парапунов“ и Христо Арнаудов–началник на РУ на МВР, гр. Разлог.

Партньорите ще си сътрудничат при предоставяне на логистична, организационна, административна и методическа помощ за осъществяване на съвместни образователно-възпитателни дейности.
Девизът на Първото „Детско полицейско управление“ е „Свят без риск“. В него вече членуват 27 доброволци от втори клас, които заедно със своите ръководители инспектор Борислав Григоров и учителката си Жанета Барова, положиха клетва, като част от Етичния кодекс на управлението.

Децата ще бъдат обучавани от представители на РУ на МВР, БЧК , а в учебната им програма са предвидени часове по лична защита, оръжезнание, криминалистика, участие в полицейски проверки и др.
Проявите на ДПУ към ОУ “Никола Парапунов“ са разнообразни и ще спомогнат за изграждане гражданска позиция и развитие на гражданска компетентност, стимулиране на прилежност и инициативнос, както и повишаване доверието към полицията.
Осъществяването на инициативата започна с провеждането на съвместен патрул със сектор „Пътна полиция“ на кръстовища в града с връчването на листовки на водачите на МПС.

Добавени коментари

петър публикува:
17 Май 2016 | 13:31
До Асен - а дилари и сутеньори ли предпочиташ да ги обработват?!
Асен публикува:
17 Май 2016 | 05:59
Старата песен на нов глас започваме да обработваме децата още от ученици до 19 години ще стане ясно кой ще бъде шпионин на службите това е наглост. Агенти на ДС, е от всеки няма да стане но поне да се проба ще си проличи кой може да топи..

Добавете Вашия коментар

TOP