Пуснаха под парична гаранция от 2500 лв. лидера на ГЕРБ в Белица Иван Стойчев и земеделеца Тодор Пандев от с. Горно Драглище

04 Януари 2024 | 18:22
23 коментара
Криминално
Благоевград
Пуснаха под парична гаранция от 2500 лв. лидера на ГЕРБ в Белица Иван Стойчев и земеделеца Тодор Пандев от с. Горно Драглище
Окръжен съд-Благоевград отмени мерките за неотклонение „домашен арест“ на лидера на ГЕРБ-Белица Иван Стойчев и Тодор Пандев от разложкото село Горно Драглище и вместо това им определи паричини гаранции от по 2500 лв. Това стана на днешното съдебно заседание, образувано по протест на прокуратурата и жалба на защитата срещу определението на Районен съд-Разлог от 31 декември. Прокуратурата бе недоволна от определението на съдия Искра Трендафилова и поиска най-тежката мярка „задържане под стража“ за двамата обвиняеми, а адвокат Емил Ядков настояваше за по-леки мерки. След изслушване на пледоариите на обвинението и защитата, тричленният съдебен състав, председателстван от Диана Узунова, наложи еднакви парични гаранции на двамата по 2500 лв. като им даде 5-дневен срок за внасяне на сумата. Определението е окончателно.

Припомняме, че двамата бяха арестувани на 29 заради скандал в заведение в Белица и последвала съпротива срещу полицаи в Белица. Около 23:20 ч на 29.12.2023 г. в РУ-Разлог е получен сигнал за възникнал скандал между група лица в питейно заведение „Иван и Петър „ в Белица. От незабавно пристигналите полицейски служители, на място са установени 52-годишният Иван Стойчев от гр. Белица и 42-годишният Тодор Пандев от с. Горно Драглище, които били във видимо нетрезво състояние, като Тодор Пандев се държал агресивно и отправял закани и обиди към клиентите и персонала на заведението. След устно предупреждение от страна на полицейските служители, Тодор Пандев нападнал с бутилка единия полицай и отправил словесни заплахи за живота и здравето му. При опит двамата мъже да бъдат задържани те оказали съпротива, като при извеждане от заведението на Тодор Пандев, неговият баща 65-годишният Иван Пандев, един от известните бизнесмени в района, занимаващ се с дървопреработване и дърводобив, както и Иван Стойчев, с цел да попречат да изпълни служебните си задължения по опазване на обществения ред, дърпали и блъскали полицай Костадин Дункин, който възпроизвел респектиращ изстрел със стоп патрон в безопасна посока.

Тримата мъже са задържани за 24 ч в полицията, като по случая бе образувано досъседебно производство, в хода но което е извършен преглед на видеозаписи и проведени разпити на служители и свидетели от заведение „Иван и Петър“ в Белица. 42-годишният Тодор Пандев , който е земеделец и има стадо крави, бе привлечен като обвиняем за едро хулиганство и закана за убийство. 52-годишният активист на ГЕРБ-Белица Иван Стойчев е обвинен затова, че е попречил на полицаите да задържат приятеля му.

Областното ръководство на ГЕРБ в Пиринско ще се събере да обсъди поведението на общинския лидер в Белица Иван Стойчев след кръчмарска свада на 29 декември 2023 г. в заведение в Белица. Това съобщи областният шеф на партията Андрей Новаков, който изкарал новогодишните празници в телефонни опити да си изясни какво точно се е случило в кръчмарския екшън, при който Стойчев и баща и син Пандеви от Горно Драглище нападнаха полицейския инспектор Костадин Дункин, опитал се да потуши скандала.

„Ще изчакаме да се произнесе съдът в Благоевград, което ще е до няколко седмици, след което ще вземем решение дали и какво ще предприемем спрямо Стойчев, защото към момента още нищо от случилото се в Белица не е ясно”, каза пред „Струма“ Новаков.

Иван Стойчев – бивш футболист на ФК „Пирин“ и футболен треньор, е начело на ГЕРБ – Белица от 2013 г. Преди 10 г. той бе представен на местната партийна структура лично от председателя на ГЕРБ Бойко Борисов по време на посещението му в региона.

Само 2 г. по-късно Стойчев попадна в полицейските хроники, макар и като жертва. През 2015 г. в разгара на кампанията за избори за местна власт десетина яки момчета го пребиха пред сградата на кметството в Белица. От пресцентъра на ГЕРБ веднага разпространиха съобщение под заглавие „Активисти на ДПС нападнаха и биха общинския ръководител на ГЕРБ – Белица Иван Стойчев“. Часове по-късно, все така официално, ДПС остро се разграничи от побоя и настоя компетентните органи да предприемат необходимите мерки и да открият извършителите.

„През последните седмици кандидатът за кмет на община Белица от ДПС Радослав Ревански беше обект на нападение, но никога предизборният щаб на ДПС – Белица не си позволи да обвинява и сочи с пръст, защото вярваме, че намирането на извършителите е в компетенциите на правораздавателните органи“, подразниха се от Движението.

Нападателите не бяха хванати. Медии обаче хванаха в крачка Стойчев през 2017 г., след като получиха сигнал, че лидерът на ГЕРБ източва евросубсидии с чужди крави. Оказа се, че кравите – 36 на брой, са на зам. директора на Горско стопанство – Елешница Хюсеин Кьоров, който ги дал назаем на Иван Стойчев, за да може лидерът на ГЕРБ в Белица да ги регистрира и така да вземе евросубсидия по мярка 10 от фонд „Земеделие“. Пред телевизионните камери Стойчев дори не отрече далаверата.

През 2020 г. неизвестни потрошиха с бухалки заведение в центъра на Белица, собственост на основателя на ГЕРБ в града Георги Андреев, който е тъст на Иван Стойчев. Престъпниците счупиха всички прозорци, инвентар, машини. Една от версиите беше, че с взломяването на популярното като „гербаджийското“ барче вандалите искали да отмъстят на Стойчев. И те не бяха открити от полицията.

През ноември 2022 г. лидерът на ГЕРБ в община Белица Иван Стойчев пак се прочу – преби горския стражар в „ДГС Благоевград” Атанас Баталски по предположение, че горският го псува. Екшънът стана посред бял ден в с. Падеш, когато Стойчев профучал край Баталски с мерцедеса си, после набил спирачки, изскочил от колата, върнал се на бегом до горския, който разтоварвал дърва, и без дума да каже го проснал на земята. По настояване на ръководството на ЮЗДП прокуратурата тогава започна разследване, но няма информация дали то е приключило.

По време на цялата му 10-годишна политическа кариера в ГЕРБ – Белица Иван Стойчев всъщност не пропускаше да се снима прегърнат с всичките си видни съпартийци, като се почне от Бойко Борисов, и да черпи с пълни шепи от благините, осигурени на „партийно верните“. Например през 2019 г. дърводобивната му фирма „Вероника-Лазар-2002“ ЕООД, с която участва в търговете на ЮЗДП за добив на дървесина, получи от бившата кметица на София Йорданка Фандъкова 420 000 лв. без ДДС, за да почисти деретата и каналите в София./ Струма бг

Добавени коментари

батото публикува:
05 Януари 2024 | 18:59
научих те
Батото публикува:
05 Януари 2024 | 17:11
Дунчиния запри сам да коментираш и пишеш глупости.
Драглище публикува:
05 Януари 2024 | 08:46
Та ле и тая кучка Илонка Пандева бутна човек ни книжката и зеха ни съдиха
том пан публикува:
05 Януари 2024 | 08:41
том пан и сега ще те отърват но оня от горе не забравя осакати жена от долно драглище и друг пое вината. рано или късно с бутле и илона ще си платите за всичко.
Банцко публикува:
05 Януари 2024 | 08:25
Ле нема ни полиция ни Прокуратура ни държава
Къщи за гости публикува:
05 Януари 2024 | 08:17
Къщата на бутле и илона не беше ли разследвана от кпконпи и всичко бе прикрито? Къща за гости не ползвана по предназначение!
Оооо публикува:
05 Януари 2024 | 08:15
Янчето че мине на пелети стария Бутле е изчезнал
Герб публикува:
05 Януари 2024 | 08:05
Нещо стария Бутле го няма има ли обвинения или НЯКОЙ му взе парите
1111 публикува:
04 Януари 2024 | 22:00
Тези “бизнесмени “ще имат ли пари да си платят гаранциите ,или ще се платят от членския внос в ГЕРБ
Evtim публикува:
04 Януари 2024 | 21:58
Тон Пан -земеделец ,хахахха -кажете си направо -миризлив кравар ,Бутле -залязъл в миналото бизнесмен и пропадналият Дофторо най-накрая ще си намерят майстора .Мислят се за “непоклатими “,парадират с ГЕРБ ,а всъщност са пълни мърши и утрепки
Янка публикува:
04 Януари 2024 | 21:53
Top presa писа и,че за именния ден на жена си я Стойчевия я преби от бой ,момичето успяло да избяга и да се укрие при баща си ,но уви -Стойчевия вдигнал цялата махала на крак с викове ,псувни и чупене по къщата на тъста си . Шамари изял и възрастният му тъст . А за любовницата Йълдъз /сектетарката ГЕРБ /за нея знаете ли ,този път пък Стойчевия изяда бой от Недич ,а за кравите за Кьоров и Господари на Ефира
Дора публикува:
04 Януари 2024 | 21:47
Спиш ли ,спиш ли Новаков ,-кражба ,побой над горски служител,побой върху жена си ,тъста си ,кражба на крави ,точене на евро средства , любовница -секретарката си /ама трябваше Недич да го смеле от бой/,наглуване с джипа си в ресторант ,постоянно пиянство ,това е лицето ви ГЕРБ БЕЛИцА
герб публикува:
04 Януари 2024 | 21:31
герб разлог удари дъното -опг- бутле, илона, стойчев, том пан лице на партията селяндури
Герб публикува:
04 Януари 2024 | 20:41
Новаков циганите гласуват за ДПС защото им дават пари а Стойчев и Бутле ги бият
....... публикува:
04 Януари 2024 | 19:55
Добре че не е Янчето сичко чеше Осере
Герб публикува:
04 Януари 2024 | 19:54
Новаков махай Стойчев
Ааа публикува:
04 Януари 2024 | 19:37
То години наред разложката полиция е била в кома
Драглище публикува:
04 Януари 2024 | 18:59
Кой полицай не взе книжката на Илонка Пандева затова че блъсна пешеходец тук в Драглище и избяга
Герб публикува:
04 Януари 2024 | 18:46
Така е Бутле е КУМ на шефа на Съда в Разлог
Янев публикува:
04 Януари 2024 | 18:41
Аз ще оправя. Дал съм случая на най-опитния.
Байван публикува:
04 Януари 2024 | 18:36
Тоя костюма расипа Банско се че расипе и Разлог повнете
Разлог публикува:
04 Януари 2024 | 18:29
Бутле е КУМ на председателя на РС Разлог
Ицката публикува:
04 Януари 2024 | 18:25
Браво костюм !!!!!

Добавете Вашия коментар

TOP