Пуснаха под домашен арест банския зет Владимир Краузе, който бе задържан от полицейски служители с над 4 кг амфетамини

18 Август 2016 | 15:41
5 коментара
Криминално
Пуснаха под домашен арест банския зет Владимир Краузе, който бе задържан от полицейски служители с над 4 кг амфетамини

Домашен арест за Владимир Краузе, който бе задържан от полицейски служители с над 4 кг амфетамини, предаде репортер на Pirinsko.com. Това решение бе взето от окръжен съдия Иво Харамлийски на делото за определяне на мярка за неотклонение.

Според съдията налице е първата предпоставка за задържане под стража, а именно обоснованото предположение, че той е извършил двете престъпления, в които е обвинен - незаконно притежаване на наркотици в особено големи размери с цел разпространение и незаконен пистолет. Другите две предпоставки - опасност да се укрие или извърши друго престъпление, не съществуват, тъй като той е съдействал на органите на МВР при разкриване на престъпленията.

Припомняме, че автомобилът на Владимир Краузе бе спрян след предварителен сигнал, че в него се превозват наркотици. На 15 август на главен път Е-79, след град Симитли в посока София е спрян за проверка джип, управляван от 37-годишния Владимир Краузе. Автомобилът е спрян, след като е бил получен предварителен сигнал, че в автомобила най-вероятно се превозва наркотично вещество. Горното е наложило при условията на неотложност да бъде извършено претърсване в автомобила, в което освен 37-годишният водач е пътувала жената, с която е живеел на съпружески начала и неговото дете. В тайник в автомобила е открито наркотично вещество - 4 327 гр. амфетамини. Освен наркотично вещество в автомобила е установено и незаконно притежавано огнестрелно оръжие с осем броя боеприпаси. В момента Владимир Краузе е задържан като обвиняем за разпространение на наркотични вещества в особено големи размери, тъй като стойността на намереното наркотично вещество в автомобила на мъжа е на стойност 131 100 лв. 

При претърсването на жилището на Краузе в Банско освен хапчетата са намерени и работна тетрадка, тефтери и други неща, в които се съдържат написани указания за направата на синтетични наркотици.

Намерена е и метална преса, по чиято повърхност бяха установени следи от хероин, както и газова горелка, по чиято повърхност също са установени следи от хероин. Намерени са и метални варели и туби с около 200 литра течност, която е иззета, като предстои изготвяне на експертиза, която да установи съдържанието на веществата. 

 

При условията на неотложност Окръжна прокуратура – Благоевград образува досъдебно производство срещу Краузе за разпространение на наркотични вещества в особено големи размери (чл. 354а, ал. 2, изр. 2 от НК) и незаконно държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси (чл. 339, ал. 1 от НК). Впоследствие същият е привлечен към наказателна отговорност. 

 

Пуснаха под домашен арест банския зет Владимир Краузе, който бе задържан от полицейски служители с над 4 кг амфетамини
Пуснаха под домашен арест банския зет Владимир Краузе, който бе задържан от полицейски служители с над 4 кг амфетамини

Добавени коментари

Благо публикува:
19 Август 2016 | 10:31
Гипсовето мръсните доносници натопиха всички.Тия мърши за нищо не стават освен да правят свирки на куките и да снасят инфо.
Aha публикува:
18 Август 2016 | 20:44
Da moje da proizvejda vkyshti. Trqbva da vyrvi ikonomikata.
Qwert публикува:
18 Август 2016 | 20:43
Sydilishtata sysipaha dyrjavata...
zapoznat публикува:
18 Август 2016 | 19:02
Силен човек стой зад гърба му за това е така . Хора за по 1 грам и 10 стека цигари са 4 месеца следствения
Диана публикува:
18 Август 2016 | 17:33
какво става в съда за кокошка нема прошка за милиони нема закони

Добавете Вашия коментар

TOP