Протести в целия Югозапад утре! И жителите на Община Гоце Делчев излизат на мирно шествие срещу социалната обстановка в страната

24 Ноември 2018 | 14:53
0 коментара
Общество

Жителите на Община Гоце Делчев излизат на пореден протест срещу социалната обстановка в България на 25 ноември.

Събитието се организира в една от социалната мрежи, а за сборен пункт е определен пътя пред КАТ – Гоце Делчев. Протестът ще започне в 12.00 часа.

Очаква се той да премине под формата на автошествие, в което отново да се включат стотици автомобили. За крайна точка е определено село Господинци.

Жители на общините Разлог и Банско плануват протест на пътя Симитли – Гоце Делчев на 25 ноември.

Те се организират чрез социалните мрежи. Официално протестът е обявен за 12.00 часа, а сборен пункт е  района на комплекс „Реденката“ край Разлог.

Организаторите са обявили, че провеждат протеста срещу срещу непрестанното поскъпване на битови услуги, като вода, гориво, данъци и гражданска отговорност.

Освен това жителите на двете общини искат да заявят и подкрепата си към майките и техните деца в неравностойно положение.

Пореден протест срещу високите цени на горивата и социалната несправедливост ще се проведе в Благоевград под формата на автошествие на 25 ноември, съобщи председателят на Синдикалната конфедерация „Съюз на българските транспортни работници“ в Благоевград Александър Стамболийски

Той посочи, че се очаква много гражданин от областния център и региона да се включат в събитието, което ще започне в 11.30 часа, а сборен пункт ще бъде паркинга на Югозападен университет „Неофит Рилски“.

Той добави, че автошествието ще премине по централните улици на Благоевград, стигайки до Симитли.

Стамболийски добави, че няма предвидено затваряне на главен път Е-79, подчертавайки, че все пак всичко е възможно да се случи.

 

Пореден протест срещу социалната несправедливост в България, високите цени на горивата, застраховките и данъците организират жителите на Община Петрич на 25 ноември.

 Събитието се организира в една от социалните мрежи. За сборен пункт е определен паркинга на голям магазин за хранителни стоки в града от където ще тръгне автошествие, като се очаква крайната точка отново да бъде ГКПП „Кулата – Промахон“.

Това ще е третата поредна неделя, в която жителите на града, заедно с представители от Община Сандански излизат на протест. Първият се проведе на 11 ноември, когато се стигна до блокада на ГКПП „Кулата“, която продължи от 14.00 до 20.00 часа.

На 18 ноември също имаше голям протест и блокада на границата, но служители на полицията и жандармерия успяха бързо да овладеят ситуацията и не се стигна до дълго затваряне на пункта.

Добавете Вашия коментар

TOP