Програма за развитие оздравява Благоевград

25 Ноември 2020 | 15:28
0 коментара
Общество

Програма за развитие на Благоевград представиха председателят на ОбС – Андон Тодоров, и колегите му Кирил Илиев, Исмет Узунов, Павлин Янкулски и Георги Корчев.

Според съветниците и председателят има дългогодишни проблеми в града, които не са решени, но са се натрупали, което е довело до решението до изготвяне и гласуване на програмата на утрешната сесия на ОбС.

Припомняме, че тя бе отложена за провеждане на 27-и ноември и изтеглена с ден напред предвид епидемичните мерки.

В програмата се съдържат точки, които са залегнали след разговори с кметските наместници, управителите на общинските дружества и жителите на общината. Идеите са от всички социално-икономически сфери, образование, здравеопазване, инфраструктура и екология.

Програмата е със заложени в нея приоритети като доизграждане на ул. „Промишлена“, облекчаване на трафика, изграждане и реновиране на паркове и зелени площи, промяна на структурата на общинската администрация, създаване на дигитална среда на работа в Общината, културните и образователни институции в града.

На фокус са и проблемите в малките населени места в Благоевградско, а за решаването им са необходими около 400 000 лв., пресметнали са съветниците.

Всяка една политически представен група е дала своите насоки, така че на сесията програмата ще бъде гласувана, както и бюджета за 2021 година на общината.

Сред акцентите в изявленията на съветниците са:

 „Искаме да помогнем на кмета и програмата да остане и след изборите през пролетта“, каза Тодоров.

 „Явно хората, които избират кой да ги управлява, не правят точния избор, може би затова. Не е работено през тези години във всички сфери, работено е в една сфера, може би затова“, отговори Тодоров на журналистически въпрос защо за два мандата от управлението на кмета Камбитов и една година на управление на кмета Томов, проблемите остават нерешени.

 „Имаше пари за конкретни дейности и ние ги оползотворихме. Много са проблемите на всеки град. Проблемите са постоянно появяващи се. Ние сме органът, който взима решения, кметът е изпълнител. Затова сега ще се опитаме максимално да изпълним програмата“, каза Илиев.

„С преоретиризиране се решават тези проблеми“, заяви още Илиев.

Програмата е принципна. Управлението не е лесна работа. То е свързано с финансиране. Ние правим каквото имаме като ресурс (като граждани, като данъци) и като интелектуален потенциал, каза Янкулски.

Хора, които са можещи и знаещи, трябва да дават решения, каза също Янкулски.

Добавете Вашия коментар

TOP