Продажба на имот в жк „Ален мак“ раздели на полюси благоевградските общински съветници

21 Август 2017 | 19:53
0 коментара
Общество

Искане за продажба на общински имот раздели на двата полюса съветници в комисията по териториално и селищно устройство към Общински съвет – Благоевград. За предстоящата сесия на 25 август кметът Атанас Камбитов предлага да се обявят за продажба на търг 860 кв.м на ул. „Симеон Радев“, в района от кръстовището към Професионалната гимназия по икономика, до кръговото за с. Изгрев.

Обсъждането в комисията по ТСУ предизвика горещи дебати, липсата на данни за точната локация на терена била причината съветничката Злата Ризова да реагира остро и да се обяви против.

„Въпреки че оценката е добра, не смятам, че е целесъобразно където и да е в района да разрешим ново застрояване. Там свободните места не са много – или пред пощата, или в края, където има градинка и детска площадка. Да продадем имот там означава да лишим живеещите от малкото останали зелени площи с дървета, които са сигурно над 15-годишни“, коментира Зл. Ризова.

Председателят на ТСУ комисията Рашко Динков обясни, че заради летните отпуски нямало кой от Общинска администрация да поясни къде точно се намира въпросният терен, но това щяло да стане тази седмица на следваща сбирка. „Далече съм от мисълта, че кметът ще предлага да се продават имоти, които ще компрометират съществуващо строителство“, коментира Динков. Според него обаче темата със сигурност ще предизвика дебати на предстоящата сесия.

Становището на ТСУ комисията по въпроса е било, че „допуска“ до разглеждане на сесията предложението за продажба на имота. По същия казус обаче комисията по икономика към ОбС директно одобрява бъдещата продажба.

Цената на предложения за продажба имот в жк „Ален мак“ е 83 613 лв. Още два общински терена в жк „Еленово“ са с предложение да се обявят на търгове за продажба. Единият е от 555 кв.м и е оценен на 43 529 лв., а другият е 1083 кв.м с оценка от 114 923 лв.

Интересът към търгове на общински терени в Благоевград, включително и по кварталите, е подчертано висок. През май търговец на захарни изделия предложи шокираща цена от 100 000 лв. за терена от 183 кв.м, върху който преди беше събореното заведение „Камъчето“ в жк „Еленово“, близо до Осмо училище.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP