Прекратяват договора със съпругата на ексмитничаря Марио Минев за спортната база в Петрич

02 Февруари 2016 | 16:33
0 коментара
Общество
Прекратяват договора със съпругата на ексмитничаря Марио Минев за спортната база в Петрич

Започва процедура за прекратяване на договора с наемателя на НСБ „Цар Самуил” Петрич фирма  „Етно” ЕООД с управител съпрута на ексмитничаря Марио Минев Величка Минева.

Нотариална покана вече е изпратена от страна на собственика на обекта НСБ - ЕАД. Това на практика означава, че започва една дълга съдебна процедура за спортната база в Петрич, ако доброволно наемателят не се отзове на поканата, коментират юристи. Действията за прекратяване на договорните отношение за стопанисване на петричкия стадион са на база констатирани нарушения и неизпълнение на основните клаузи, посочени в договора за наем на обекта от 2011 година. Освен това НСБ ЕАД е получила констативен протокол от община Петрич за липсата на разрешителни за извършването на строителните дейности вътре в НСБ „Цар Самуил”. Проверката на строителните специалисти от администрацията на кмета Димитър Бръчков е извършена в края на миналата година, а установените нарушения са описани в нарочен протокол от 07.12.2015 година. Екипът на кмета е дал отказ за издаването и на удостоверение за търпимост в това отношение. Тези са основанията за предприемането на мерки за едностранно прекратяване на договора за наем на НСБ „Цар Самуил” Петрич. Процедурата на практика е стартирала с изпращането на нотариална покана до наемателя за прекратяване на договорните взаимоотношение с НСБ. Поканата е връчена на адреса на дружеството наемател „Етно” ЕООД, който е във Варна.

При последващи действия от страна на НСБ ЕАД общинското ръководство на Петрич ще бъде информирано своевременно, поемат ангажимент директорът на НСБ ЕАД Пламен Манолов. Струма

Добавете Вашия коментар

TOP