Председателят на ОбС - Разлог д-р Мария Копанарова в ролята на "фелдфебел"! Съветниците "равнис-мирно" гласуват анблок

28 Април 2016 | 22:26
1 коментара
Общество
Председателят на ОбС - Разлог д-р Мария Копанарова в ролята на фелдфебел! Съветниците равнис-мирно гласуват анблок

Шефката на ОбС - Разлог д-р Мария Копанарова в ролята на "фелдфебел" набързо претупа 40 точки на общинска сесия, никой не се осмели да дебатира въпросите. Авиационният инженер Н. Рачев разбуни духовете с искане да си вземе имот на пъпа на с. Баня. Иван Добрев бе преизбран за управител на „Баня и перални“ ЕООД, с. Баня, съобщава репортер на Pirinsko.com.

Председателката на общинският съвет в Разлог д-р Мария Копанарова влезе в ролята на фелдфебел и взе страха на съветниците по време на редовна сесия провела се днес в планинското градче.

Под зоркото и око и строг поглед мастните парламентаристи претупаха само за 90 минути близо 40 точки от дневния ред и веднага след това доволни от свършената работа плъзнаха по кафетата в ЦГЧ.

Съветниците гласуваха без никакви дебати наболели за гражданите на Разлог въпроси.

Любопитното в случая бе, че при появата на журналисти д-р Мария Копанарова получи стрес. Тя спря заседанието и поиска журналистически карти за легитимност. С поведението си настрои и общинските съветници, които въпреки, че са положили клетва да служат на града не пожелаха да си кажат имената и да коментират значими и наболели проблеми.

Заседанието премина вяло, като всички гласуваха анблок заложените точки без никакви възражения и коментари.

Единствено появата на авиационния инженер Георги Рачев, родом от с. Баня разбуни духовете с искането си да си върне златен имот, намиращ се на пъпа на с. Баня, където в момента е пазара.

„Държа да си взема 260 кв.м., които са мои, имам договор за покупка – продажба на мястото от Рада Иванова Шанина от 1939 година. По – късно община ми го взе, но искам да си го възвърна. За това нося и скици и всички документи, от вас искам само съгласието ви да си го взема обратно”, каза той.

Елена Сарафова от отдел „Общинска собственост” на Разлог обясни, че не е намерена преписката по отчуждаване на имота.

„През тези години с. Баня не е било към община Разлог, затова казусът трябва да се реши в съда”.

Мария Копанарова пък коментира, че не е ясно как ще се докаже собствеността на имота, тъй като г-н Рачев не разполага с всички необходими документи, а общината разполага с план”.

Общинският съветник Емил Колевичин каза, че въпросът е спорен и предложи да не се взима решение днес, а на следващо заседание, при положение, че дотогава Рачев внесе документи в съда, защото именно съда е органа, който може да реши чий е този имот.

Отговорът не се хареса на Н. Рачев и той напусна залата, като пожела весели празници на всички.

По време на сесията парламентаристите разгледаха и гласуваха приемането на финансовите отчети и отчетите за дейността на читалищата в общината. Съветниците гласуваха и приемането на общинския план за развитие на социалните услуги за 2017 г., както и общинската програма за закрила на детето за 2016 г.

На сесията без разглеждане направо се гласува и предложението на кмета Красимир Герчев относно промяната на списъка с капиталовите разходи и бюджета на Община Разлог за 2016 г.

На сесията стана ясно и кой е най-успешно представилият се кандидат на проведения публичен подбор за длъжността управител на „Баня и перални“ ЕООД, с. Баня. Това е стария управител Иван Добрев.

Общинските съветници от Разлог дотолкова го бяха ударили на предпразнична почивка по време на сесията, че дори Ай Ти специалиста на общината Иван Цеклеов през цялото време редеше невъзмутимо пасианси на компютъра, пригоден за озвучаване в залата.

В края на сесията кметът на с. Елешница Сашо Мицин покани най учтиво служители на общинска администрация и местните парламентаристи да посетят село Елешница по време на Великденските празници, като изрично подчерта, че на 30.04.2016 г. от 18:00 часа в салона на читалище "Западнородопски лъч -1906" ще се проведе благотворителен концерт "Магията на танца" - " Да дарим Надежда за Ива" от Банско. С участието на Танцов състав "Елешница", Мъжка фолклорна група "Пирински гриваци" с. Елешница, Танцов състав "Пирински полъх" гр. Добринище, Мъжка фолклорна група "Десилица" гр. Добринище. 

По молба на ОбС шефа д-р Копанарова съветниците от Разлог събраха 271 лв. дарение за болно дете от Банско. По надлежен ред парите бяха описани и предадени в плик, лично на кмета Сашо Мицин.

Председателят на ОбС - Разлог д-р Мария Копанарова в ролята на фелдфебел! Съветниците равнис-мирно гласуват анблок
Председателят на ОбС - Разлог д-р Мария Копанарова в ролята на фелдфебел! Съветниците равнис-мирно гласуват анблок

Добавени коментари

АСЕН публикува:
29 Април 2016 | 07:32
Съберете благотворително и купете на баба Мара други нови дрехи пак си е с тия сини дрешлаци. ужас ...

Добавете Вашия коментар

TOP