Полицаите в Благоевград излизат на протест

26 Октомври 2020 | 13:52
0 коментара
Криминално

И полицаите в Благоевград излизат на предупредителен регионален протест, съобщи за Радио Благоевград председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов.

Все още няма индикации за преговори с политическото ръководство на МВР, относно повишаването на трудовите възнаграждения на работещите в системата на МВР, уточни Попов. В проектобюджета за 2021 година е предвидено 10% увеличение на заплатите, но това не ни задоволява, категоричен е Валентин Попов. 

Все още няма индикации за преговори, каза Валентин Попов. Той не пожела да коментира цифри преди провеждането на разговори с политическото ръководство на вътрешното министерство. По думите на Попов полицаите са обидени и възмутени поради факта, че не са включени в социално-икономическия пакет на правителството, в който фигурират служители на първа линия в борбата с COVID-19. Полицаите са били винаги на първа линия и продължават да изпълняват своите ангажименти в условията на пандемия и протести, подчерта Валентин Попов.

След колегите си във Варна, Русе, Кърджали, Бургас и Пловдив, и благоевградските полицаи ще протестират с искания за по-високи заплати. Те настояват увеличението да бъде с 30 %. Протестът в Благоевград е насрочен за 29 октомври в обедната почивка пред сградата на ОДМВР, информира председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов.

Добавете Вашия коментар

TOP