Полезни съвети: Как да не се разорим заради празничната трапеза

24 Декември 2023 | 09:21
1 коментара
Общество
България
Полезни съвети: Как да не се разорим заради празничната трапеза

Новогодишната трапеза винаги е загуба на много финансови и емоционални средства, но броят на първите лесно може да бъде намален. За това говори икономистът Людмила Голощапова.

Експертът уточни, че най-важното в новогодишната нощ е празничното настроение и приказната атмосфера, а не количеството похарчени пари. Струва си да се съсредоточите върху положителните емоции, радостта от общуването със семейството и приятелите.

"Масата, отрупана с всякакви ястия, не винаги е ключът към успешния и весел празник. Можете да минете с минимален брой ястия", отбелязва Голощапова.

Лесно е да спестите пари, когато голяма компания се събира за Нова година. В този случай финансовата тежест може да бъде разделена между всички гости. Така отговорностите за приготвянето на новогодишното меню могат да бъдат разпределени между гостите – по 2-3 ястия на гост. Някои продукти трябва да бъдат закупени предварително. Това ще ви позволи да купувате на цени с 20–30 процента по-ниски. Освен това, колкото по-близо е празникът, толкова по-малък е изборът по рафтовете, съветват експертите. снимка:БГНЕС

Добавени коментари

Браво публикува:
24 Декември 2023 | 18:18
Каква ценна информация! Кой да се сети?

Добавете Вашия коментар

TOP