Подобрява се състоянието на 15-те деца от Петрич, получили хранително отравяне

07 Април 2023 | 10:57
0 коментара
Общество
Благоевград
Подобрява се състоянието на 15-те деца от Петрич, получили хранително отравяне
Подобрява се състоянието на 15-те деца от Петрич, получили хранително отравяне вчера след като обядвали в училищен стол. Те ще останат под наблюдение поне още ден, казаха за Радио Благоевград от лечебното заведение. 
Едно по едно, децата започват да пристигат в болницата в Петрич вчера следобед. Обядвали пиле с ориз в стола на СОУ “Никола Вапцаров” в града. Педиатърът д-р Маргарита Гетова от болница Югозападна обясни, че децата са постъпили със силни болки в  в корема.

"Към 8.30 след първата банка вече бяха в задоволително общо състояние. Контактни, адекватни, реагираха, само бяха много уплашени", обясни д-р Гетова.
Храната на децата е била осигурена от кетъринг фирма. Общо 132-ма ученици са яли от нея. Освен настанените в болница, през лечебното заведение за промивка са преминали и други деца, уточни педиатърката. По думите й състоянието на всички е стабилно.
Настанените в болница деца ще останат под наблюдние поне още ден, а от Здравната инспекция очкават пробите от храната и персонала, които са взели, да са говоти в началото на следвщата седмица.

Добавете Вашия коментар

TOP