Плаж от соца привлича туристи в разложкото с. Елешница

30 Юли 2017 | 19:00
3 коментара
Общество

 Минералният плаж от соца в разложкото село Елешница привлича гости от съседните курорти Добринище, Банско и Разлог. Плажът привлича с кристално чиста минерална вода, която се третира с вредните пречистващи препарати възможно най -малко за разлика от другите модерни басейни. Тук разчитат на чиста вода не чрез редовно третиране, а с редовно изпускане и пълнене с нова чиста минерална вода на двата басейна. Единият за възрастни, а другият за малките любители на водните забави. Тук няма наплив от хотели, които да подбиват добива на минерална вода. Плажът е единственото място, на което е концентрирана, така местните и гостите се радват на плаж с богатство от чиста минерална вода.

Комплексът предлага на клиентите си възможности не само за плуване и плаж, но за тенис на корт, футбол и други забавления. Елешница се слави и с красивата гледка към трите планини в региона - Родопите, Рила и Пирин.

В компекса има открит плувен басейн с минерална вода, детски басейн с пързалка, перфектен тенис корт и стадион със стандартни размери и седящи места. Плувният басейн е с размери 25 на 12 метра. Има и кула за скокове от 1 до 9 метра.

Минералната вода е с температура 38 градуса и притежава ценни качества за профилактика и лечение на травматични увреждания на стави и кости, кожни и белодробни заболявания, помага за бързо зарастване на рани.

Около басейните има широки тревни площи.

В комплекса има заведение с капацитет 120 места, което предлага богато меню от националната кухня. Работното време на плажа е от 09.00 до 01.00 ч. Входът за възрастни е 3 лева, а за деца до 10 години е само 1 лев. 

Добавени коментари

Биснес публикува:
31 Юли 2017 | 17:10
И в Елешница ще дойде човек с пари, ще вземе плажа и ще го облагороди, ще го направим хубав като плаща в Добринище. Вие местните сте бедняци и нямате средства да правите бизнес. Нямате и умствен капацитет. Вие сте диваци.
Външен публикува:
31 Юли 2017 | 17:07
Трябва да минете всички към Община Банско щом искате туризъм и развитие. Разлог няма какво да Ви предложи освен овцеферми, кучкарници и кражби на дървен материал. Банско е спасението за всички
Баненец публикува:
30 Юли 2017 | 19:54
Браво! И в Баня има минерална вода, но басейна е гола-вода. Водоноските на герчев крадат водата и я продават на басеините в Банско. За баненци - един квадратен.

Добавете Вашия коментар

TOP