Паркингът зад МОЛ „Ларго“ отпада от проекта за „синя зона”, пред СБА става платен

19 Април 2023 | 10:39
0 коментара
Бизнес
Благоевград
Паркингът зад МОЛ  Ларго  отпада от проекта за  синя зона”, пред СБА става платен

Паркингът зад МОЛ „Ларго“ в Благоевград отпада от проекта да стане част от „синя зона“ и да се стопанисва от общинската фирма „Паркинги и гаражи“. Причината е, че теренът там е в съсобственост с частници, а общинският дял е с неправилна форма, която не позволява обособяване на паркоместа. Решението бе взето вчера от председателите на постоянни комисии към ОбС и съветници на разширено заседание, свикано, за да се изчистят и систематизират всички идеи и предложения за промени в Наредбата за паркиране в „синя зона”.

„Заложените в проекта изменения остават и към тях се добавят няколко нови. Едното е да се предостави паркингът пред СБА, успореден на ул. „Д. Солунски“, за стопанисване на „Паркинги и гаражи“, но без да се отделят места на СБА, защото те имат достатъчно пространство за тази цел“, информира председателят на ОбС Р. Тасков.

Той допълни, че краткотрайно паркиране се въвежда на ул. „Бр. Миладинови“ под новата сграда на мястото на тютюневите складове при градската градина. Общинската фирма ще прецени дали да е в лявото, или  в дясното платно „синя зона” там. Отсечката от МОЛ „Ларго“ до кръстовището с ул. „Петко Д. Петков“ отпада от зоната за краткотрайно паркиране, но остава в „синя зона“. За безплатно и неограничено паркиране на  електрическите автомобили няма да е нужно непременно да се взима специален талон за безплатно паркиране, както е заложено в сега действащата наредба, тъй като КАТ вече издават зелени номера, започващи с ЕА.

Както „Струма“ писа, промените предвиждат още паркингите в района на ЗМК и МБАЛ да преминат за стопанисване към „Паркинги и гаражи“, както и включване в „синя зона“ на някои улици, граничещи с нея, включително и ул. „Сан Стефано“ към поликлиниката и ул. „Трети март“ към стадиона.

Новите райони ще увеличат паркоместата в Благоевград с над 80 места. Какво окончателно ще одобрят съветниците, ще стане ясно на сесията им в края на април. /Струма/

Добавете Вашия коментар

TOP