Оставиха в ареста приближеният до братя Галеви и Кенеди - Тоци и аверите му, обвинени за заплахи с убийство и насилие над клиенти в офиса за бързи кредити в Дупница

05 Март 2022 | 09:32
1 коментара
Криминално
Оставиха в ареста приближеният до братя Галеви и Кенеди - Тоци и аверите му, обвинени за заплахи с убийство и насилие над клиенти в офиса за бързи кредити в Дупница

Оставиха в ареста приближеният до братя Галеви и благоевградският бизнесмен Д. Янков-Кенеди - Апостол Чакалов-Тоци и аверите му, обвинени за заплахи с убийство и насилие над клиенти в офиса за бързи кредити в Дупница.

Прокуратурата в Дупница поиска мярка “задържане под стража” за тримата арестувани за рекет и лихварство – Апостол Чакалов-Тоци, Мартин Гаврилов и Лилия Лазарова. Вчера тримата бяха докарани с белезници от ареста в Кюстендил в съда в Дупница под конвой от 8 полицаи.

Дежурен прокурор Емил Павлов и съдия Светлана Пейчева гледаха мерките на тримата, след като вчера изтече задържането им под стража за 72 часа.

Заседанието на съда беше насрочено за 14,00 ч., но се отложи с един час, тъй като по досъдебното производство са събрани 300 страници доказателства. Разпитвани са много хора, които са взели кредит от офиса на Ап. Чакалов, които твърдят, че са били заплашвани от М. Гаврилов и Л. Лазарова с убийство и насилие.

Вчера първи в залата на съда влезе Мартин Гаврилов. Неговият защитник адвокат Ив. Алексиев е пледирал пред съдията и пред прокурор Емил Павлов, който е поискал постоянна мярка “задържане под стража”, да бъде пуснат на свобода. Срещу М. Гаврилов има 8 сигнала на граждани, които лично са получили заплахи от него, че ако не си върнат кредитите, ще бъдат убити или насилвани. .

Адвокат Ив. Алексиев пледирал М. Гаврилов да бъде пуснат на свобода, тъй като има две деца и работи на две места, но решението на съдия Светлана Пейчева е той да остане в ареста. Мотивът й е, че М. Гаврилов може да се укрие и да извърши друго престъпление. Тя е заявила, че стандартът му на живот е по-висок от доходите, които получава.

След М. Гаврилов в съдебната зала влезе Лилия Лазарова. Тя е обвинена, че е заплашвала клиенти на кредитната институция с насилие, ако не се издължат. Адвокат Роза Атанасова от Дупница защитаваше вчера в съда Л. Лазарова.

Апостол Чакалов-Тоци влезе последен в съдебната зала. Обвинението срещу него е като на останалите двама от задържаните: заплахи за убийство и насилие срещу клиенти на офиса му за кредити в Дупница. Негов защитник е адвокат Емил Велинов от Кюстендил, който е адвокат и на Братя Галеви. Той заяви пред репортер на “Струма”, преди да влезе в съда, че все още не се е запознал с делото.

Както “Струма” писа Ап. Чакалов-Тоци, Мартин Гаврилов и Лилия Лазарова, която е  служителка в офиса на Тоци за бързи кредити, бяха задържани във вторник при операция на ОДМВР – Кюстендил.

Късно снощи се разбра, че съдът е освободил под домашен арест Л. Лазарова. Малко след 22.00 часа магистратите решиха Ап. Чакалов-Тоци да остане с ареста. Любопитна подробност бе, че съдия Пейчева близо 6 часа вчера се запознаваше с материалите по делото, четейки показанията на потърпевшите и обвиняемите. снимки: в.Струма

Оставиха в ареста приближеният до братя Галеви и Кенеди - Тоци и аверите му, обвинени за заплахи с убийство и насилие над клиенти в офиса за бързи кредити в Дупница

Добавени коментари

GERB PADNA I FALIT I KENEDI публикува:
05 Март 2022 | 11:43
MITKO KENEDI E EIN VYZDUH POD NALQGANE I DO VCHERA LIJESHEE GYZA NA TONI HAMSTERA A MA GOSPOD SI GO PRIBRA ZARADI GREHOVETE I SEGA GO LAPA NA TOCI EDIN LAKEI DETO AKO NE SA GALEVITE CHE GO BIQT I DECATA PO DUPNICA. MITKO KENEDI E FALIRAL BIZNESMEN NEMA DVA LEVA OVARTEL SE E U KREDITE NEMA GO GERB NEMA PORCHKI NEMA PARI NEMA GO KAMBITOV. A KAK LAJE NE E ISTINA POVECHE OT KAMATA...

Добавете Вашия коментар

TOP