Още двама наематели на коледния базар в Благоевград запалиха скарите

16 Декември 2020 | 18:04
0 коментара
Бизнес

Още двама от наемателите на сглобяемите механи на коледния базар в Благоевград се престрашиха да подпишат договори с общината и палят скарите на площад „Г. Измирлиев“. Вчера бяха оборудвани двата малки павилиона, спечелени на търгове от Георги Байрактарски-Бари и Росен Десподов, като единият дори успя да отвори кепенците, а другият се готви да го направи днес. Това се случва пет дни след като ресторантьорите Иво Митев-Скиф и Николай Христов първи се осмелиха да отворят павилиона, който наемат за поредна година по празниците.

„Спазваме всички мерки, работим, както виждате, с ръкавици и маски, осигурили сме дезинфектант и нямаме маси от съображения за сигурност, а и за да се спазват мерките за отстояние“, показва Г. Байрактарски-Бари.

Колебанията и първоначалния отказ от подписване на договор с общината той обясни с несигурната обстановка в цялата страна и въведените строги ограничения в края на ноември – затварянето на всички заведения, молове, учебни и детски заведения до 21 декември.

„Нали видя кога се проведе търгът, чак на 19 ноември, как да се подготви човек за коледния базар?! После с министерската заповед не се знаеше ще ни разрешат ли да работим, или не“, коментира Георги Байрактарски причините за колебанията.

На въпрос защо все пак се реши да подпише договор за наем и дали ще си покрие разходите, той бе откровен: „И ние имаме семейства и трябва да се издържаме, а дали ще излезем на печалба тази година, е Божа работа. Човек трябва да опита, за да разбере“.

Той пожела успех на всичките си колеги на базара, с които за поредна година ще се постараят да създадат коледно настроение у клиентите.

Припомняме, че двата малки павилиони бяха спечелени с оферти от 1995 лв. и 2050 лв. без ДДС, а единият от големите – за 3370 лв., като периодът на наема трябваше да е 40 дни. Подписаните в момента споразумения между ресторантьорите и общината са до 31 декември вместо до 10 януари, както бе обявено в тръжната документация, затова наемите се коригират в зависимост от времето на ползване на търговските площи.

От днес отвори врата и третата коледна механа на площада

Затворено остава само второто голямо сглобяемо заведение, за което семейство от с. Рилци предложи шокираща за ситуацията на епидемични ограничения цена от 10 920 лв./струма/

Добавете Вашия коментар

TOP