Опашки от шофьори пред КАТ, напиращи да си платят глобите

13 Юни 2020 | 14:27
2 коментара
Криминално

Огромни опашки се извиха пред столичната "Пътна полиция". Те са най-вече от шофьори, които бързат да платят глобите си, за да нямат проблеми на границата след въвеждането на новата система на граничните пунктове, чрез която се проверяват всички водачи и пътници за задължения, съобщи Нова телевизия.

 

От "Пътна полиция" обясниха, че струпването на хора в КАТ се дължи на три причини. Първата наистина е заради активизирането на водачи нарушители, които искат да погасят задълженията си, защото им предстои пътуване в чужбина и не искат неприятности на границата.  Отделно обаче много книжки изтичат скоро и сега е моментът за подмяната им. Честата дезинфекция на сградата също оказвала влияние. Третата причина е, че много водачи са платили санкциите си за нарушения на Закона за движение по пътищата, но това не е отразено в информационната система на "Пътна полиция" и при проверка онлайн там фишовете и актовете си стоят неплатени.  Така единственият начин да решат проблема е да посетят гише на КАТ и да се снабдят с хартиен документ, че са изрядни.  

Един от чакащите на опашката - Димитър Димитров, разказа, че е продал автомобила си преди 5 години, но оттогава три пъти му връчват фиш за превишена скорост.  "В момента, ако спра на границата, този фиш е на мое име. Просто аз дължа някакви 400 лева за нещо, което аз не съм го направил. Управител съм на фирма, След два дни тръгвам за чужбина, на границата какво да правя? Кой ще дойде да ми плати тези нерви и разправии? Мисля, че не е коректно", коментира той.

 

"Трябва да се даде възможност във всички общински и държавни услуги, където си вадиш паспорт или си сменяш шофьорска книжка, там да бъдат връчвани тези наказателни постановления, за да не се струпват хора на границата хора и да стават километрични опашки", каза Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

Обсъжда се и вариант за въвеждането на пос терминали в патрулките на пътниците полицаи, за да могат шофьорите да плащат на място санкциите си, когато ги спрат на пътя.

 

Междувременно медии съобщиха, че бившият пловдивски кмет Иван Тотев е бил спрян на границата заради неплатени глоби, след като по КПП-тата вече работи нова система за бърза електронна проверка на преминаващите.

Малко след като новината се разнесе, Тотев я опроверга, като поясни, че само е направил онлайн справка в новата система, за да разбере дали по време на неговото управление шофьори и чиновници, ползвали служебни коли, не са натрупали неплатени фишове и актове.

Екскметът каза, че си стои в Пловдив и изобщо не е тръгвал към чужбина. "Цялата тази история явно е тръгнала оттам, че проверих дали имам неплатени санкции и излязоха 2600 лева за хора, които са карали служебните коли в периода 2017 -  2019 г.", обясни Тотев. Според него глобите са били платени още миналата есен, но изглежда че по някакви причини това не е отразено в системата. Бившият кмет призна, че той самият има неплатен фиш  - за 20 лева, като обеща бързо да плати сумата по електронен път. 

Добавени коментари

Razlogenin публикува:
13 Юни 2020 | 18:18
Се от каков зор задръствания фъ кат.ъ.ле не мислиш драги читателю,Дека от угризения на съвестта. Еве,е за бегания от татковината.и после си знаете.... бАте Борисов,че рапуртува кее безработицата е намалена с ...абе с много.те че го коландрисаа.не им е сефте на здраве за рожденнико
Razlogenin публикува:
13 Юни 2020 | 18:17
Се от каков зор задръствания фъ кат.ъ.ле не мислиш драги читателю,Дека от угризения на съвестта. Еве,е за бегания от татковината.и после си знаете.... бАте Борисов,че рапуртува кее безработицата е намалена с ...абе с много.те че го коландрисаа.не им е сефте на здраве за рожденнико

Добавете Вашия коментар

TOP