Община Сандански прави паркинг пред Роженския манастир

14 Април 2022 | 17:43
0 коментара
Общество
Община Сандански прави паркинг пред Роженския манастир

Паркинг за 20 коли и 2 автобуса с кътове за отдих с беседки и дървени пейки прави община Сандански пред бариерата на Роженския манастир. В момента колите там паркират върху тревните площи. Идеята на общината е да бетонира 2 дка срещу манастира и извън паркоместата да прокара алейната мрежа с бетонови павета, а бордюр на нивото на настилката да прелива плавно в тревата.

Строителството няма да навреди особено на околната среда, но от Басейнова дирекция „Западнобеломорски район” изразяват сериозни опасения, че при дъжд от паркинга ще се формира поток дъждовни води, замърсени с нефтопродукти, които следва да се третират като отпадъчни води. За тях Законът за водите е категоричен – съгласно чл. 132 „лицата от стопанската дейност, на които се образуват отпадъчни води, са длъжни да изграждат пречиствателни съоръжения в съответствие с изискванията за заустване във воден обект, когато в района няма изградена канализационна система“.

Ако това е невъзможно, община Сандански ще е длъжна да изгради специално съоръжение за събирането им, откъдето лицензирана фирма ще я събира и кара за пречистване в редовна пречистванетлна станция./Struma.bg

Добавете Вашия коментар

TOP