Община Благоевград посреща 35 младежи от България, Италия, Грузия, Румъния и Азербайджан

13 Август 2015 | 07:50
0 коментара
Общество
Община Благоевград посреща 35 младежи от България, Италия, Грузия, Румъния и Азербайджан

35 младежи от пет държави ще посетят утре Община Благоевград по проект „Art & culture- Journey to success", съобщиха от пресцентъра на община Благоевград.

Той е спечелен от Общински младежки дом, а участниците в младежкия обмен ще бъдат посрещнати от 11.00 часа в зала 101 на общината. В рамките на проекта „Изкуство и култура- път към успеха” младежите ще се запознаят с българските занаяти и творят в различни арт ателиета в Младежки дом- Благоевград. Участниците ще представят изработеното в ателиетата по грънчарство и приложно изкуство в „Панаир на изкуствата”. Той ще се проведе в петък / 14 август/ от 11.00 часа в МОЛ „Ларго”.

Обединяващият момент на проекта е фокусиран върху проблема с безработицата и особено на млади хора в неравностойно положение. Той представя една алтернативна възможност за реализиране на пазара на труда чрез изкуство, занаяти и развиване на таланти. Младежите освен че обменят опит, чрез ролеви игри, театър, презентации, работят и върху конкретни умения и техники в сферата на изкуството, които да им помогнат в бъдещата реализация и предприемачество.

Добавете Вашия коментар

TOP