Община Банско се включва в Световния ден на ходенето 2023

28 Септември 2023 | 08:31
0 коментара
Спорт
Благоевград
Община Банско се включва в Световния ден на ходенето 2023
Българска федерация спорт за всички /БФСВ/ съвместно с Община Банско, организират за 31-ви пореден път Национална спортна проява Световен ден на ходенето 2023.
Световният ден на ходенето се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта по „Програма за развитие на спорта за всички“ и е част и в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021-2024”.
Проявата е под патронажа на министъра на младежта и спорта – г-н Димитър Илиев.
Спортното събитие ще допълни празничната програма по случай Деня на Банско – 5-ти октомври.
Приготвили сме лек и приятен маршрут.
Стартът ще бъде даден в 10:00 часа от начална станция на кабинков лифт – гр. Банско с ходене по ски пътя до местността „Пещерите“, обратно по ски пътя до начална станция на кабинковия лифт, където ще бъде финала.
На финала ще имате възможност да участвате в томбола с интересни награди.
В световен мащаб проявата е част от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.
Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания и особено ходенето, като физическа активност и неговата роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.
В Световния ден на ходенето, Българска федерация спорт за всички, предава като послание към Общините, призив за насърчаване на повече хората от всички възрастови и социални групи, към системни спортни занимания и здравословен начин на живот.

Добавете Вашия коментар

TOP