Обновяват Професионалната гимназия по електроника и енергетика в Банско

05 Септември 2023 | 08:24
4 коментара
Бизнес
Благоевград
Обновяват Професионалната гимназия по електроника и енергетика в Банско
Вчера, в Професионалната гимназия по електроника и енергетика в гр. Банско се проведе официална церемония „Първа копка“ за стартиране на изпълнението на договор с предмет „Модернизация на образователната инфраструктура в Професионалната гимназия по електроника и енергетика – гр. Банско“. На събитието присъстваха кметът на община Банско Иван Кадев, заместниците му Стойчо Баненски и Сашка Въчкова, областният управител Мария Димова и целият педагогически колектив на ПГЕЕ, начело с директорката Сашка Тодорова.
Договорът за строителство е на стойност 2 750 400,00 лв. с вкл. ДДС и е сключен в изпълнение на проект BG16RFOP001-3.002-0045 „Модернизация на образователната инфраструктура в Професионалната гимназия по електроника и енергетика – гр. Банско“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. (ОПРР), съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие и е част от Процедура BG16RFOP001-3.002 „Подкрепа за професионалните училища в Република България“.
Основните дейности, които се предвижда да бъдат финансирани с изпълнението на проекта, са:
• Цялостно обновяване на учебния корпус, което включва изпълнение на мерки за енергийна ефективност, ремонт на покрив, вътрешен ремонт на сградата – учебни кабинети, класни стаи, фоайета, коридори, стълбищни клетки и санитарни възли;
• Изграждане на пожароизвестителна инсталация с оповестяване;
• Ремонт на физкултурния салон, фитнес и съблекални;
• Ремонт на складовите помещения;
• С изпълнението на проекта в учебния корпус ще бъдат създадени условия за хора с увреждания;
• Благоустройство и паркоустройство на дворното пространство.






Може да бъде изображение с 3 души

Добавени коментари

Да да да публикува:
05 Септември 2023 | 22:53
Стига вече Икономов ще си е в листата на сдружението тук се знае стига вече нали те го върнаха. Не забравяйте!!!
Срамежливеца публикува:
05 Септември 2023 | 18:59
Ей появи се и Баненски вече тук там че и него го гласим кмет, ДА ГО правим, а преди се беше скрил като мишка в кабинета си, а сега е в всяка меродия посят. Сега се прави на общителен и на доброжелателен и той си почна да си прави кампанията.До преди време не се показваше на публични места, а сега е пръв на всякъде. АЛТЕРНАТИВА ЗА УТРЕШНИЯ ДЕН ХА ХА!!!!! Този който ще подреди банско, а къде ще е Сашка да му помага, че той без нея не може.
Икономов не знам,но къде е Сашко? публикува:
05 Септември 2023 | 18:25
Да не замитаме под килима Сашко! Оставете го ся Икономово. Ся е ред на Сашко.Защо да не дойде той да копне първа копка като нов строител на Банско??? От къдя на къдя Мария Димова-Думбанова? Нито е банскалийка,нито е кандидат за кмет.Тя си има служба.Виж-Сашо Мацурев е друга бира.Той много иска да стане я кмет,я депутат,я друго нещо,където има келепир.Трябваше сега той да копа,та дано си изкопа и друга диплома./Не разбрахме-има ли си Сашко диплома от Електротехникума?Ама сигурно има.Нали писаха,че си е направил елинсталацията на механата./Но да се надяваме,че той ще дойде за откриването.Да открие паметник на Христо Ботев,да речем...Дерзай Саше-е-е!
3816 публикува:
05 Септември 2023 | 10:31
Икономов,време ти е да се кандидатираш за кмет и ти,като Камбитов.”Пускаш” се като независим,същевременно правиш една силна листа с мандата на Републиканци за България и победата ти е в кърпа вързана.Хем ще си кмет,хем ще си имаш и 3-4 съветника от Републиканците.Останалите ще си ги напазаруваш с течение на времето. П.С. Предлагам ти Владо Кушлев за водач на листата за съветници.

Добавете Вашия коментар

TOP