НЯМА ПРОШКА! Сужебното правителство решава съдбата на шефа на ВиК, РДГ, РУО, ДФЗ и Областна дирекция "Земеделие" в Благоевград

07 Октомври 2021 | 02:25
9 коментара
Общество

Сужебното правителство решава съдбата на шефа на ВиК, РДГ, РУО, ДФЗ и Областна дирекция "Земеделие" в Благоевград.

Според източник на Pirinsko.com, стотици сигнали са постъпили в министерствата на Служебното правителство за корупция и злоупотреба със служебно положение срещу ръководителите на Държавните предприятия в област Благоевград.

Директорските столове се клатят заради предстоящите парламентарни и президенстки избори, които ще се проведат "две в едно" на 14 ноември тази година.

Служебното правителство в никакъв случай не следва да бъде подценявано, въпреки че функционира за кратък период от време, тъй като то може да взема политически решения с важни и дългосрочни за страната последици. Една от задачите на служебния кабинет е да подготви и проведе честни парламентарни избори в случая и президенстки.

Сигнали за корупция и имотни измами - "БЕЛИТЕ ПЕТНА, БРАТОВЧЕДИТЕ И МУТРИТЕ" са постъпили срещу директорът на Областна служба по "Земеделие" - Благоевград Кирил Укев, който заедно със своите подчинени ръководители от 14-те общински служби по земеделие в област Благоевград обслужват единственно и само земеделци и животновъди гравитиращи около партия ГЕРБ.

Още по скандалното е, че същите тези така наречени земеделски производители участват активно в купуването на гласове в Пиринско, както и в протестите на строителите, ресторантьорите и хотелиерите срещу Служебното правителство на президента Румен Радев.

Под сурдинка се коментира, че Служебното правителство подготвя смяната на дългогодишната директорка на ВиК- Благоевград инж. Росица Димитрова заради сигнали за влияние със служебно положение.

В сигналите е посочено, че инж. Росица Димитрова целенасочено е пускала ДМС преди избори на служители в дружеството, което управлява с политическа цел. Бивши служители сигнализират, че са напуснали работа принудително, защото не са гласували на парламентари и кметски избори за политическата формация на Бойко Борисов. Освен това са посочени дати и снимки, на които се виждат десетки служители на ВиК-Благоевград, за които се твърди, че са принуждавани да участват в митинги и предизборни кампании на ПП ГЕРБ, както в област Благоевград, така и в София.

Към този момент на политическата сцена се коментира, че инж. Росица Димитрова, която ръководи около 500 служители има желанието да помогне на партия ГЕРБ в благоевградска област, като участва активно в листа за кандидат депутат в 1 МИР-Благоевград.

Общинският председател на ГЕРБ - Благоевград инж. Росица Димитрова се кодира, като слаб политик, за което резултатите сами по себе си показват на последните местни и парламентарни избори провели се в Областния град тази година. Освен това, тя не успя да стабилизира структурите на младежката организация, старейшините и най-вече да овладее напрежението в ГЕРБ-ЖЕНИ, за което потвърди и лидера на партията Бойко Борисов, който изрично подчерта в ефир, че заради скандали и интриги не посещава Благоевград.

В областния център на Пиринско инж. Росица Димитрова се кодира, като слаб политик, но добър управител, доказала се през годините.

Инж Димитрова е назначена за управител на „Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Благоевград през 2014 година от служебния премиер проф. Георги Близнашки.

За разлика от слабия политически опит инж. Димитрова показа на цяла България, че може да си управител без комисонно и кражби. С наложената финансова дисциплина и воля да управлява, само за 2-3 години възстанови над 2 млн. лв задължения останали наследство от бившите управители инж. Петър Тунев и Божидар Спасов.

За Благоевградчани има и друга добра статистика: От както инж. Димитрова управлява водното дружество в Благоевград няма режим на водата. ВиК – Благоевград стана една от „най-зелените“ компании в България и носител на много награди за качество и иновации. Музей на водата се превърна в образувателен център, където се правят периодични кампании за великия природен ресурс на земята – водата. Към днешната дата ВиК – Благоевград е в добро финансово положение, но за съжаление политиката убива кариерата.

Политик или кариера! А може би, от два стола на земята!

Сигнали има и срещу директорът на Регионална дирекция по горите Благоевград инж. Сашко Попов, за който се твърди, че използва служебно положение и агитира в полза на ПП ГЕРБ, като в сигнала е посочено изрично, че определени собственици на дърводелските цехове и камиони превозващи дървесина не подлежат на проверка, като част от тях фигурират в полицейските бюлетини за купуване на гласове в Благоевград, Банско, Разлог, Гърмен и Сатовча.

Припомняме, че името на Сашко Попов нашумя, след като бе назначен от бившата министърка Десислава Танева и Любен Татарски без конкурс, без необходимото образование за директор на Регионалната дирекция по горите в Благоевград, както и в определен период от време е работил в конфликт на интереси с жена си, която му била подчинена.

Най-вероятно умишлено не се осъществява контрол върху дървопреработвателите и транспортирането на дървесина в Разлог, нарушенията са изцяло пропуснати от Регионалната дирекция по горите. За доказателство на 17 март 2021 год. екипи на Изпълнителната агенция по горите и регионалните дирекции по горите от София, Пазарджик, Кюстендил и Смолян извършиха внезапна проверка на 50 склада за съхранение и преработка на дървесина на територията на община Разлог. При изненадваща акция на Изпълнителна агенция по горите са разкрити нарушения в складове за дървесина, като бяха съставени 23 акта по Закона за горите и дейността на един от обектите бе спряна, като най-често срещано нарушение в обектите за съхранение и преработка на дървесина, горските служители констатират неотговаряща на изискванията система за видеонаблюдение, несвоевременно водене на електронен дневник, съхранение на немаркирана дървесина.

Източници на Pirinsko.com сигнализират за редица нарушения при транспортиране на немаркирана дървесина, която в цех за преработка в село Бело поле не отговаря и на дължината на дървесината описана в превозния билет.

В другите посочени институци в сигналите са посочени подобни нарушения със служебното положения, като за доказателства са приложени съобщения, имейли чрез приложения в социалните мрежи с цел агитация да се гласува за определена личност от листата на ПП ГЕРБ.

Каква ще бъде съдбата на горепосочените имена на директори остава загадка, но историят помни и по страшни моменти - "​Метлата на ГЕРБ",  когато през 2011 година Бойко Борисов назначи Костадин Хаджигаев за областен лидер на ГЕРБ в Пиринско, и само за 72 часа бяха уволнени всички директори и управители на държавни институции в благоевградска област.

Припомняме, че благодарение на служебното правителство, Областният управител Николай Шушков и новият директор на ОДнаМВР-Благоевград Ст. Комисар Георги Кандев в Благоевград и областта се проведоха тази година първите НЕ ПЛАТЕНИ демократични избори в историята на България.

Старши Комисар Георги Кандев остава в историята, като първият директор на ОДнаМВР-Благоевград, който успя да каже на мафията "СТОП, няма да позволя да се купуват гласове".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Добавени коментари

MARINA публикува:
08 Октомври 2021 | 07:05
ODAVMA TREBESHE DA Q MAHNAT DIMITROVA TAZI SVINKQ VDIGNA CENATA NA VODATA
Чичо Любчо публикува:
07 Октомври 2021 | 13:52
Какво като махнат тоя и оня. Властелинът на Разлог си остава непоклатим. Той коли той беси, той уволнява той назначава. Великият владетел инженер Татарски.
Росен публикува:
07 Октомври 2021 | 08:47
Некой виждал ли го е тоя боклук Хаджигаев едно време смени бащами от работа а му оставаше година и половина до пенсия. Дано короната го хване тоя боклук. Колко съдби разби за една вечер тоя нещастник мръсен долен.
Димо публикува:
07 Октомври 2021 | 08:41
секретарката на роска водоноска е казала вчера в магазина че милата ни много е жална само плаче ааааааа а като глобиха баба 3000 лева на нас какво ни беше а сега да плаче и няма да я съжалявате. заради нея колко хора се поболеха.
maslaro публикува:
07 Октомври 2021 | 07:50
roska si e dobre vzima si 6 godinki po 7-8 hilki zaplata nie da mu mislim sa ohranata na veika e pusnala po dogovarqne na dve firmi i kakvo kato q mahnat na borsata za edna godinka da napuni malko oti q gledam i ona kat peevski chisto e olinela
маргото публикува:
07 Октомври 2021 | 07:47
защо си мисля че зад тези сигнали стои явор христов или бъркам . на хиляда процента съм сихурна че явор и жена му са сътворили всичко с подкрепата на червените хмери и председател любен милев!
Иван публикува:
07 Октомври 2021 | 07:39
Надявам се да не забравят и Златанов! Моля ви се, той е най- спешен.
МАРИН публикува:
07 Октомври 2021 | 07:27
ДА СЕ МАХАТ ВСИЧКИ ОТ ГЕРБ КОЙ ЧЕКАТЕ БРЕ ИЛИ ДА СЕ ВЪРНЕ ХАДЖИПЛОЧКОВ ДА ВИ ПОКАЖЕ КАК СЕ ПРАВИ КОЙ ЧЕКАТЕ БРЕ ИДИОТИ МЕТЛА И ТВАЕ; ТЕ СИ ПРАВАТ КАКВО СИ СИКАТ НАЛИ МИ ПОКАЗВАХА ИМЕЙЛИ ПРАЩАНИ КЪМ УЧИТЕЛИ В ПЕТРИЧ; Е НЕМА ТАКАВА НАГЛОСТ ДА ПУСКАШ НА СВОИТЕ ПОДЧИНЕНИ НОМЕР С ПРЕФЕРЕНЦИЯ;
vednaga uvo публикува:
07 Октомври 2021 | 07:24
da gi mahat na tezi marshi , tezi sa ot gerb dolni predateli po loshi i ot komunistite da gi mahat vednaga edno vreme hadvigaev kato uvolnqvashe gledaha i se radvaha a taka li neshtasnici sa ne samo uvolneniq a i resto v polza na darjavata zemi beli petna ima edno momè nemojeshe da napishe imeto bratovched na kire ukev kazvase toni ukev prokuraturata da gi proverqva i taq rosica deto shest godini e shev na veika i oshte nema voda po selata

Добавете Вашия коментар

TOP