Новата седмица започва с жълт код за опасни жеги в Благоевград и още 4 области в страната

10 Август 2015 | 01:32
0 коментара
Общество
Новата седмица започва с жълт код за опасни жеги в Благоевград и още 4 области в страната

Започваме работната седмица с топло време. В понеделник времето ще е предимно слънчево и горещо. Жълт код за високи температури е обявен в 5 области на страната. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Кодът е в сила за областите Видин, Плевен, Велико Търново, Русе и Благоевград, където се очаква максималните температури да достигнат до 35-36 градуса.

В останалите области на страната няма опасни явления.

В първия ден от новата седмица временни увеличения на облачността ще има главно над планинските райони, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е слаб, по морския бряг - до умерен от североизток.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат между 29° и 30°, температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. По-значителни увеличения на облачността ще има над Рило-Родопския масив, но само на отделни места е възможно краткотрайно да превали. Ще бъде тихо. Максимална температура на височина 1200 метра около 26°, на 2000 метра около 18°.

И през следващите дни времето ще бъде предимно слънчево.

Вятърът ще е слаб, по морския бряг до умерен от североизток. Временни увеличения на облачността ще има след обяд над планинските райони, без валежи.

Температурите ще се повишат още малко и максималните в сряда и четвъртък ще са между 32° и 37°.

Повече за прогнозата за времето може да намерите на Sinoptik.bg

 

Източник: Агенция "Фокус"    

Добавете Вашия коментар

TOP