Нов вагон-бистро тръгва с влак "Родопи" по теснолинейката

25 Август 2020 | 10:35
2 коментара
Любопитно

Най-новата придобивка на теснолинейката Септември - Добринище – новият бистро-вагон, пристигна на малката жп гара в железничарското градче. Очаква се в най-скоро време БДЖ да го включат в състава на влак „Родопи“.

Това съобщиха от Гражданско сдружение "За теснолинейката". Вагонът е снабден с всички удобства за пътуването с малкото влакче и ще радва пътниците с напитки и храна. В миналото почти всеки влак разполагаше с ресторант-вагон, любимо място за тръгналите на път, които не са успели да се сдобият с редовно място в трена.

Преди три години влак „Родопи“ за първи път пътува с реновиран бюфет-вагон. Това се случи в чест на 90-годишнината от създаването на участъка Велинград - юг и 80 години от откриването на трасето Велинград – юг – Якоруда.

С тези екстри колоритното пътуване с композицията на влак "Родопи“, която прекосява по маршрута си Родопите, Рила и Пирин, десетки тунели и безброй красиви природни местности, ще бъде още по-приятно.

Влак "Родопи" обслужва курсовете с най-много пътници и затова новата придобивка ще бъде полезна./Монитор/

Добавени коментари

Аз съм бурята! публикува:
25 Август 2020 | 12:48
Да ви имам и селската теснолинейка! Теснолинейка за тесноглави комунета! СМЕХ!
Пуф-паф... публикува:
25 Август 2020 | 11:52
Ползвам го често теснолинейката, но като че трябва да се обърне внимание на дезинфекция, почистване, а персонала да бъде ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с маски, но сега тези неща въпреки епидемиологичната обстановка ЛИПСВАТ. Иначе е евтино, удобно, МНОГО хора ползват теснолинейката за разходки, което е добре, а за природата няма какво да коментираме.

Добавете Вашия коментар

TOP