Нов двор, спортна база и обновени класни стаи очакват учениците на СУ Симитли

15 Септември 2020 | 10:33
0 коментара
Общество

С нов двор, нова спортна база и обновени класни стаи СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Симитли ще посрещне своите ученици днес, когато започва новата учебна година.

Обединени – ръководството на Община Симитли, директорите на СУ Симитли, учители, непедагогическия персонал, родители и ученици изцяло промениха визията на училището към по-красива и по-уютна, така че възпитаниците да възприемат училището като свой дом.

Благодарение на усилената работа на Община Симитли, тази година, училището се сдоби с изцяло ремонтиран училищен двор и спортна база, каквато в региона няма. Основният ремонт на двора и физкултурния салон на училището е по ПРСР 2014 – 2020, Подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ и е в размер от 1 950 217.31лв.

Със съвместни усилия през лятото, ръководството на училището, учители, непедагогическия персонал, ученици и родители постигнаха една обща кауза и обновиха класните стаи в училището. Те сами шпакловаха и боядисваха учителската стая, коридорите и кабинетите. Благодарение на общата им работа, бившите медицински кабинет и кабинетите по Домашен бит и техника се превърнаха в чисто нови класни стаи.

От тази година се сбъдна и една ученическа мечта. Училището минава в едносменен режим. Старите дневници ще бъдат сменени с електронен дневник.

„Нашето училище има една от най-добрите спортни бази в страната, за което искам да благодаря на кмета на община Симитли – Апостол Апостолов. Благодарности отправям и към всички учители, родители, ученици и разбира се, непедагогическия персонал, без усилената работа, на които, нямаше да успеем да направим училището ни толкова красиво.“ – сподели директорът на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Симитли Таня Янкова.

Днес, възпитаниците ще прекрачат училищния праг, а училището е готово и изпълнило всички задължителни и в по-голяма степен препоръчителни противоепидемични мерки на Министерството на образованието. Осигурени са течаща топла вода, дезинфектанти за ръце, под и всички повърхности, направена е специална организация за графика на учебния процес. Учениците няма да сменят кабинетите, а ще останат в определени за тях класни стаи, като учителите ще се предвижват до всяка една от тях.

Ръководството на Община Симитли благодари на всички учители, ученици, родители и непедагогическия персонал на училището за доброволния труд и усилената работа към подобряването на училищната среда.

Добавете Вашия коментар

TOP