Нов ангиографски сектор в МБАЛ „Югозападна болница“

12 Октомври 2023 | 15:20
0 коментара
Общество
Благоевград
Нов ангиографски сектор в МБАЛ  Югозападна болница

Община Сандански изгради нов, ангиографски сектор към отделението за образна диагностика на МБАЛ „Югозападна болница“ Сандански.

Инсталира се новата, висококачествена ангиографска апаратура за инвазивна диагностика и лечение на сърдечно-съдови заболявания, с която ще се повиши качеството на образната диагностика и здравеопазването.

Новоизграденият сектор е с обща квадратура близо 100 кв. м., от които в 40 кв. м., по изискване, ще бъде разположен новият - последно поколение ангиограф. Старият ангиограф, с който разполага болницата, ще бъде използван като резервен. Втората зала на ангиографския сектор ще разполага с помещение за подготовка на пациента, санитарен възел, техническо помещение, а командната компютърна зала за съществуващия ангиограф ще се използва и за новия апарат, като се предвижда връзка между тях.

Едноетажната пристройка е застроена към съществуващата сграда на болницата като е осигурен и достъп за хора в неравностойно положение, съобщиха от пресцентъра на Община Сандански.

Добавете Вашия коментар

TOP