Не е важно колко вода пиеш, а как го правиш! Ето как правилно се пие вода за отслабване

31 Август 2020 | 15:27
0 коментара
Любопитно

Ежедневно чуваме колко е важно да пием вода . 1-2-3 литра на ден – тук мненията на специалистите леко се разминават, но всички се обединяват около идеята, че това е най-важната течност за човешкото тяло.

Днес обаче ще ви представим едно алтернативно мнение за пиенето на вода , а именно: не е важно точно толкова пиете, а КАК го правите !

Ако спазвате тези 5 простички правила за пиене на вода , не само ще сте идеално хидратирани, но и в резултат може да отслабнете!

1. Пийте вода само за извън приема на храна (не по-късно от 40 минути преди хранене и не по-рано от 1,5 часа след хранене) – така че водата да не краде стомашния сок.


 (Схемата по-долу описва правилната дозировка и по кое време е най-добре да се вземе)

2. Пийте топла вода вместо студена – ледената вода „замразява“ ензимите в червата, като не им позволява да преработят правилно храната. Освен това студената вода свива кръвоносните съдове, което предотвратява изтичането на лимфа и пречи на циркулацията на кръвта – което означава, че телата ни не получават необходимите хранителни вещества.

3. Пийте вода на малки порции (2-3 глътки), за да не се натоварват бъбреците. Ако изпиете чаша вода на един глътка, тя няма да има време да бъде напълно асимилирана и почти напълно ще се отдели от тялото (така ще натовари излишно отделителната система). Но ако пиете на малки глътки, тогава тази вода ще пречисти кръвта и ще осигури регенерацията на телесните клетки

4. Изпийте чаша топла вода веднага след събуждане – не чакайте 10-20 минути, а веднага, щом станете от леглото. Това простичко действие промива организма и стартира работата на червата, а също така освобождава организма от натрупаните токсини.

5. Пийте вода само докато сте седнали (не изправени !!!) – така тя ще се поеме в кръвта в червата, а в противен случай просто ще излезе извън организма.

Ако приемете тези прости правила и ги спазвате редовно, след месец ще забележите, че кожата и устните са станали по-малко сухи, косата е станала жива и блестяща. В тялото ви се случват магически и животворни промени. Като следствие от извеждането на токсините от тялото дори може да позагубите няколко излишни килограма. И най-важното – ще имате много енергия и вече няма да се чувствате уморени. 

Защото водата е живот!

Добавете Вашия коментар

TOP