НЧ "Арсени Костенцев 1980" с.Изгрев откри обновена зала в Деня на самодееца

02 Март 2020 | 18:21
0 коментара
Общество

Баба Марта, Ден на самодееца и взаимно опрощение събра на една маса самодейци, жители и гости на благоевградското село Изгрев.

На 1 март в Деня на самодееца и любителското художествено творчество Народно Читалище "Арсени Костенцев 1980" с. Изгрев общ. Благоевград откри обновена зала в кметството на селото.

В залата на Народното читалище, което е с 40-годишна история и активна самодейна дейност е поставена специална подова настилка. Инициатива за ремонтните дейности е на кмета на село Изгрев Йордан Китанов. От тази година от бюджета на община Благоевград, има отпуснато финансиране за текущи ремонтни дейност на 21-те населени места според брой жители, като кметовете на селата разполагат със средствата и ги изразходват по тяхно усмотрение. 

Кметът на Община Благоевград инж.Румен Томов бе специален гост на празника на село Изгрев по случай 1 март- Ден на самодееца и Сирни заговезни/ почитан празник в народния календар/. Програмата бе подготвена от читалищния секретар Велин Марков, като за доброто настроение на присъстващите се погрижиха талантливите самодейци от село Изгрев- танцов състав и мъжка певческа група.

Кметът Йордан Китанов каза едно голямо благодаря на всички, които намират време, отдават сили и упорито работят за запазване на българските традиции, култура и дух.

Той не пропусна да благодари и на кмета на община Благоевград инж. Румен Томов, който осигури финансиране, за да се довърши ремонта на залата на кметство.

Да бъдеш самодеец е чест! Да си самодеец, се иска сърце и душа! А, който ги притежава, не може да бъде студен, зъл и злопаметен!

Добавете Вашия коментар

TOP