Навръх Хелоуин: Хлапаците купуват гирлянди от духове и фалшива кръв за по 5 лева

31 Октомври 2023 | 18:00
0 коментара
Любопитно
България
Навръх Хелоуин: Хлапаците купуват гирлянди от духове и фалшива кръв за по 5 лева

Навръх Хелоуин, магазините продължават да предлагат отрупани щандове с тикви, скелети фенери, костюми и всякаква магическа стока. Рафтовете се огъват от всякакви модели черепи, мантии и всякакви „страшни” аксесоари. Магазините за играчки поне от месец са пълни с родители с малки деца и тийнейджъри, които се надпреварват да изберат най-ефектните карнавални одежди и маски за Деня на Вси светии. За радост на всички, аксесоарите могат да се купят и доста евтино в повечето хипермаркети, така че ако не сте успели да се снабдите със страшни аксесоари, действайте.     

Сред най-купуваните са магьосническите шапки с остър връх –в най-различни цветове и искрящи от брокат. Цените им са напълно поносими за джоба – за 2,40 или за 7,90, изборът е ваш. Декоративни тикви от пластмаса, силикон или гума във всякакъв размер изкушават от натежалите рафтове – цените са от 2 до 6-7 лева, като можете да си купите от хартиена тиква за украса до тиквен пепелник или бутилка.   

 

Най-скъпа е плюшената, издаваща звук. Разбира се, навсякъде гъмжи от скелети – играчки във всякакъв вариант и размер, като типичен символ за карнавала. Декорациите със скелети се предлагат за 3 до 7 лева. Хитови са четящите скелети - има ги във вариант седнали с книга върху надгробна плоча и отрязан череп върху книга, пак на същата цена. На подобна цена са и крила на ангел в черно, особено атрактивни за гимназистите.       

Всякакви хелоуински диадеми привличат малки и големи, като най-много са рогцата и паяците– предимно в червено и черно кадифе. Струват жълти стотинки – между 1,50 до 9 лева. За момичетата се продават воалетки, светещи диадеми, искрящи шноли, панделки за лев-два.       

Сред хитовете тази година са „гирляндите от духчета”, подобни на тези за украса на елхи – има бели и черни, а цената им е 5 лева.

Хлапетата се радват и на „Плашеща ръка” със звук, светлина и вибрации, който се продава за около 13. Кървави ръце и зъби се купуват като топъл хляб за 3-4 лева. Плашещ скелет с лед светлини и дистанционно пък чака купувачи срещу 15-ина лева. Тубичка с „фалшива кръв” струва 2,99.  

Почитателите на Вси светии може да украсят екзотично дома си със силиконов призрак за 2,49, или мека топка паяк за 2,99 лв.

Специален „Хелоуин звънец” привлича вниманието на най-малките - цената му е 9,99.  

Както всяка година, изобилието от маски е огромно - всякакви озъбени чудовища и зловещи герои може да намерите на цена от 3 до 20-ина лева. С висящи проскубани бради, оцъклени очи или със зловещи физиономии.

За любителите на светлинните ефекти – с фосфорецираща маска череп с черна качулка може да се снабдите срещу 5 лв.

Ученичките се надпреварват да купуват най-различни видове домино за маскарада - има ги в розово, червено, черно, с камъчета, които се предлагат само за 3 до 5-6 лева. Карнавална диадема струва 1,99, а пръстени- черепи вървят по 3 лева.

Перуките  - дълги, къси и с екзотични цветове също вървят като покупка и най-много се купуват от големите момичета. Средната цена на изкуствената коса е 9,99. Най-скъпа по магазините е дългата лилава коса, която върви за 14. Ефектна е перуката-вещица с  бели кичури за 10-ина лева, особено харесвана от момичетата.

Карнавалните костюми обаче сякаш са едни и същи от години, цената им също почти не е променена. Комплект „Черен ангел”, „Плашещ скелет”, „Костюм на вампир” и „Костюм на зловещ затворник” вървят все по 19,99.

На отделен щанд се продават костюми и за момичета – за вампир, магьосница и момиче-котка. Цената на комплектите е около 25 лева.  

Освен детските магазини за играчки, и някои големи магазини за дрехи в мола също са заредили цели кътове с хелоуински одежди за най-малките. Продават се комплекти най-вече за момичета - рокли и шапки за малки магьосници в черно и сребристо за около 25 лева.

Друг вариант е екзотично наметало и шапка за около 20-ина. Дори хипермаркетите са наредили щандове с по-дребните аксесоари - магически пръчки,  изчезващо мастило, черен и златен грим и пластмасови маски.

Добавете Вашия коментар

TOP