Напитки помагат за отслабването

02 Декември 2022 | 11:52
0 коментара
Любопитно
Напитки помагат за отслабването

Грешка е джинджифилът да се вари

Обикновено говорим за диети за отслабване, а пренебрегваме напитките, които трябва да ги съпътстват. Оказва се, че напитките имат съществено значение за отслабването. Правилните активно ще ви помогнат да отслабнете и да получите желаната форма, и обратното - необмисленото използване на течности през деня може да отмени буквално всяка, дори и най-ефективната диета.

Има няколко универсални правила относно употребата на напитки за отслабване по време на почти всяка диета (с изключение на тези, които самите се основават на течности - на чай, сокове, мляко, бульони). Ето някои от правилата:

* Необходимо е да се пие най-малко 1,5-2 л течност на ден, най-малко половината от нея трябва да е чиста вода;

* Трябва да изпиете първата чаша чиста вода без да ставате от леглото, веднага след като се събудите - това ще ви помогне да измиете токсините, образувани през нощта, и да „събудите“ храносмилателния тракт;

* Почти всяка диета позволява използването на зелен чай и кафе, но без захар, мляко или други добавки;

* Като правило, диетолозите съветват да се пие течност половин час преди хранене и не по-рано от един час след хранене;

* При протеинови диети могат да се използват като напитка специални протеинови шейкове (продават се в магазините за спортно хранене) - от една страна, покриват част от необходимия дневен прием на протеини, от друга, утоляват жаждата;

* Последният дневен прием на течности трябва да стане 2-3 часа преди лягане - в противен случай съществува реален риск от отоци.

В допълнение към традиционните напитки - чай, кафе или чиста вода, има и някои изпитани във времето рецепти, които помагат за отслабването.

Лимонада с лайм, лимон и краставица

Състав: 2-2,5 л чиста вода, 1 лайм, 1 голям лимон, 1 средна краставица, корен от джинджифил, 2-3 връзки прясна мента.
Приготвяне (от вечерта): Налейте в съда необходимото количество вода. Настържете на ситно корен от джинджифил (или 1-2 ч.л. на прах), нарежете лимона и лайма на тънки филийки. Добавете всички тези съставки към водата. Нарежете краставицата на почти прозрачни кръгчета и я сложете в съда. Накрая прибавете ментата. Контейнерът с лимонадата се поставя на хладно място за цяла нощ. Тази напитка за отслабване трябва да се изпие през деня, а вечерта да се приготви нова порция за следващия ден.

Джинджифилов еликсир

Състав: корен от джинджифил (около 7-10 см), стръкче мента, 1 лимон, мед по желание, ароматни подправки, зелен чай.
Приготвяне: Основната грешка при приготвянето на джинджифилови напитки за отслабване е варенето. При точката на кипене джинджифилът частично губи полезните си свойства за ускоряване на метаболизма. Затова първо сварете водата. Докато тя леко се охлади, настържете джинджифила на ситно ренде и го поставете в термоустойчив съд. Изстискайте сока от лимона. Добавете ментата и подправките. Когато водата леко се охлади, залейте получената смес с нея. По желание добавете пакетче зелен чай. Затворете съда с капак, покрийте с кърпа и оставете да се запари.

Добавете Вашия коментар

TOP