Най-добрите хранителни добавки, които да приемате през лятото

07 Юни 2023 | 07:55
0 коментара
Общество
България
Най-добрите хранителни добавки, които да приемате през лятото

През лятото получаваме много повече витамини, отколкото през всяко друго време на годината. Все пак трябва да се адаптираме към горещото време. Освен това топлото време се счита за сезон на алергиите, пише Рамблер.

Експертът Стив Браунет-Гейл от Lifestyle Packaging изброява най-добрите хранителни добавки, които можете да приемаме през лятото.

Цинк

Този елемент ще помогне за облекчаване на симптомите на алергия. Подобрява състоянието на синусите и дишането. Препоръчва се мъжете да получават 9,5 mg цинк на ден, жените - 7 mg. Добавките с цинк трябва да се приемат поне 1 час преди хранене, 2 часа след хранене или по време на хранене.

Витамин С

Това е друга добавка, която помага при сенна хрема. Освен това е известно, че витамин С предпазва клетките от увреждане, причинено от ултравиолетовата светлина. Хората на възраст от 19 до 64 години трябва да приемат 40 mg от този витамин на ден. Витамин С се усвоява най-добре на празен стомах, 30-45 минути преди закуска.

Омега-3

Тези вещества повишават притока на кръв, укрепват сърцето и имунитета. Дневната доза от тази добавка е 450 mg, като същото количество омега-3 се съдържа в една до две порции риба на седмица.

Източник: Рамблер

Добавете Вашия коментар

TOP