Надежда! До месец-два ще имаме лекарство срещу COVID-19

30 Април 2021 | 11:11
0 коментара
Любопитно

До един-два месеца ще има лекарство срещу COVID-19. Няколко огромни компании хвърлят невероятни средства, за да достигнат до него. Някои от тях са много близко. 

Това заяви пред Нова телевизия главният държавен инспектор доц. Ангел Кунчев. Той обаче подчерта, че употребата на ваксината няма връзка с това и те ще продължат да се поставят, тъй като тя предпазва.

Според Кунчев по-всяка вероятност подобно лекарство ще е доста скъпо и посочи.

"Едното лекарство, по което много се работи, е това, с което се лекува президентът Тръмп. Все пак, ако то излезе на пазара - и България трябва да го има", коментира  доц.Кунчев.

Епидемиологът обясни, че това едва ли ще е последната ни среща с вируса. Той подчерта, че е много важно да се спазват противоепидемичните мерки по празниците.

„Ако се държим зле по празниците - може да има ръст. Нека хората да спазват мерките и да не се държат като развързани, защото рано или късно ще си платим за това“, предупреди доц. Кунчев.

По думите му е реалистично в края на юли страната ни да има над 60 % имунитет, което  ще се отрази на епидемията. Той уточни, че през май ще бъде решен проблемът с количествата ваксини. „Въпросът е всичко, което дойде, да се разпределя и употребява, обясни доц. Кунчев.

Здравният инспектор определи скандала и разразилото се напрежение между лични лекари и охраната на столичната РЗИ като много неприятна картина. Той подчерта, че е имало график, който не се е спазвал.

Добавете Вашия коментар

TOP