На сесия в петък: Съветниците в Благоевград гласуват промени в Наредбата за подпомагане на раждаемостта

22 Март 2022 | 10:22
0 коментара
Политика
На сесия в петък: Съветниците в Благоевград гласуват промени в Наредбата за подпомагане на раждаемостта

Съветниците в Благоевград гласуват промени в Наредбата за подпомагане на раждаемостта. Решението е на кметската администрация и ще се дебатира на предстоящата сесия на ОбС този петък. Очакванията са местните парламентаристи да променят условията и да намялят сумата за новородени, отпускана като финансов стимул на родители от Благоевград.

Промени ще претърпи и Наредбата за реда и условията за установяване на жилищните нужди на граждани, ползване и управление на общински жилища в града, съобщиха от Председателския съвет.

По предложение на кмета Илко Стоянов ще се направят корекции в администрирането на местните данъци и такси. Докладчик е съветникът от ГЕРБ Красимир Роячки, който е председател на ресорната комисия.

Ще се гласува предложение относно мерките заложени в „Актуализация на общинската програма за качеството на атмосферния въздух за достигане на установените норми на ФПЧ10 и ПАВ на територията на общината до 2023 година.

Сред решенията за следващото заседание на ОбС е приемане на предложение относно правилата за отпускане на еднократна финансова помощ на граждани, подали  съответните заявления за получаване на еднократна финансова помощ от бюджета на Община Благоевград.

Добавете Вашия коментар

TOP