На сесия днес: Освободиха наематели на затворени общински обекти в Благоевград от такси

14 Април 2020 | 15:16
0 коментара
Бизнес

Наематели на общински обекти и концесионери, както и ползватели на маси в пазара, се освобождват от плащане на такси и на концесионни такси за времето на въведеното извънредно положение.

Това реши днес Общинският съвет в Благоевград на своя сесия.

Решението на местния парламент касае само тези обекти, които в момента не работят заради предприетите мерки срещу разпространението на коронавирус. „Всички, които са потърпевши и трупат загуби, защото не работят, са освободени от плащане на такси и наеми за периода, в който не работят. Наемателите на пазара също не дължат такси за миналия месец, в който не работиха”, споделиха общински съветници.

Право да се възползват от това решение имат всички собственици на заведения и други обекти, които ползват общински помещения или открити площи, а обектите им са затворени по предписание на Регионалната здравна инспекция. Най-добре е засегнатите от извънредното положение наематели и концесионери да подадат и писмени заявления в Общината, за да бъдат освободени от плащане на концесионни такси и наеми за времето, в което не осъществяват никаква дейност.

Добавете Вашия коментар

TOP