На 13 ноември: Прогнози и резултати от най-горещата изборна трапеза първо и само в PIRINSKO.COM!

12 Ноември 2016 | 16:21
0 коментара
Общество
На 13 ноември: Прогнози и резултати от най-горещата изборна трапеза първо и само в PIRINSKO.COM!

Днес отново е ден на размисъл и политически пости. На 13 ноември обаче е вторият тур от оспорваните президентски избори и политическото пиршество ще бушува с пълна сила.

PIRINSKO.COM ще следи зорко какво, кога и по колко се сервира на изборната трапеза. И най-важното – вдигат ли се или падат цените на двете основни ястия, които останаха в менюто, след невиждания изборен наплив миналата неделя.

В менюто има само 2 ястия:

. Гозбата на мама

. Генералска пържола

Припомняме, че в менюто на изборната трапеза миналата седмица се предлагаха и други ястия, като Каракачански кебап, Боб по аптекарски, Омлетът на калфата, Ореховките на финансиста, Сърмички от Трявна и Тюрлю гювеч по реформаторски.

Днес е забранена предизборната агитация, разпространяването на агитационни материали, както и обявяването на резултати от допитвания до общественото мнение.

6 834 278 души имат право да дадат своя вот на изборите за президент и вицепрезидент тази неделя.

Към момента са регистрирани осем неправителствени организации за наблюдатели на изборния процес, като общият брой на наблюдателите е 2069. Международните наблюдатели са 45 от 6 организации.

Шест социологически агенции с общо 1668 анкетьори са ангажирани с "екзитпол"-а за изборите. Новото тази година, е че гласуването на президентските избори е задължително и лицата, които не са упражнили избирателното си право без уважителни причини в два поредни избори от един и същ вид, ще бъдат изключени от избирателния списък за следващите избори за президент и вицепрезидент.

Неупражняването на правото на глас в изборите за президент и вицепрезидент на републиката не възпрепятства правото на гласуване при евентуален балотаж. Друго въведение е квадратчето „Не подкрепям никого”. Вотът ще се брои за действителен глас, но няма да се разпределя пропорционално към никоя от кандидат-президентските двойки.

Над 20 000 полицейски служители ще се грижат за охраната на избирателните секции. Органите на реда ще участват в охраната при транспортиране на бюлетините и чувалите с протоколите. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

На 13 ноември: Прогнози и резултати от най-горещата изборна трапеза първо и само в PIRINSKO.COM!

Добавете Вашия коментар

TOP