Мощният благоевградски бизнесмен Иван Чапов с намерение да инвестира в община Сандански

26 Ноември 2016 | 06:20
0 коментара
Общество
Мощният благоевградски бизнесмен Иван Чапов с намерение да инвестира в община Сандански

Кметът на Сандански Кирил Котев получи картбланш от ОбС да стартира процедурата по отдаване на стадиона в Левуново на концесия за 30 г. на мощния благоевградски бизнесмен Иван Чапов, собственик на „Хидроенергийна компания“.

Припомняме, че в началото на годината Чапов депозира инвестиционно намерение в общината, в което заявява желание да изгради модерен спортен комплекс върху 26 декара общинска земя в селото, с голям и по-малък стадион, възстановителен СПА център и хотелска част с поне 60 легла. Имотът е ценен поради факта, че до него се намира каптаж на минерален извор в местността Киселица. Преди години мястото е ползвано за стадион, но от доста време е пустееща ливада.

„За селото това ще е много сериозна инвестиция, познавам се отдавна с г-н Чапов и имахме разговори още преди доста време да съживим спортната база и да я направим подходяща в Левуново да идват през зимата отбори на подготовка. Климатичните условия са перфектни - топла зима, почти никога не вали сняг, като вземем предвид и наличието на минерална вода, това е ресурс, който не бива да хабим, а селото трябва да спечели от него. Легловата база трябва да гарантира поемането на поне два футболни отбора с щабовете и пр.”, обясни тогава кметът Методи Фетфов. Той заяви, че има и лични очаквания -  спортната база и гостуването на отбори да съживят и местния футбол и да се разкрият поне 15 постоянни работни места в спортната база, както и временна работа за местните хора, докато трае строителството. Минералната вода от каптажа, към която имаше апетити и социологът Кънчо Стойчев, не влиза в концесията, тя си остава общинска.

Иван Чапов е очакван в общината не само като инвеститор, но и като потенциален спонсор, който да поеме издръжката на местния ОФК „Вихрен“ и управлението на клуба през втория полусезон 2016/2017 г.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP