Министър Николай Нанков: Строителството на лот 3.1 от автомагистрала „Струма“ е изключително важно не само за Благоевградска област, а за цялата ни страна

31 Август 2017 | 17:24
0 коментара
Общество

Строителството на Лот 3.1 от автомагистрала „Струма“  е  изключително  важно не само за Благоевградска област, а за цялата ни страна. Това каза по време на символична първа копка за строителството на лот 3.1 от автомагистрала „Струма“ министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

По думите му днес се дава старта не просто на строителството на още 12,6 километра от АМ „Струма“, а на финалните етапи от реализирането на този транс национален приоритет.

„Предвидено е изграждането на два пътни възела- п.в. „Благоевград- Юг“ и п.в. „Симитли“. Ще бъдат изградени над 20 инженерни съоръжения- мостове над теките Струма, Логодашка, Суха река и Градевска. Убеден съм, че с добри темпове, с акуратна организация и работа, строителите ще се справят не просто в срок, а ще се справят блестящо със своите ангажименти. През август месец 2019 година ще имаме изградена отсечка от АМ „Струма““, каза Нанков.

Той спомена, че на 11 септември предстоят обществените обсъждания.

„Ние трябва да си дадем сметка, че нито един от трите вида развитие в нашето общество- социално, икономическо и екологично, трябва да бъде приоритет. Ние трябва да търсим баланс между трите вида. Аз съм убеден, че и местната общност и ние като правителство ще намерим баланса и в рамките на следващите шест години ще завършим цялата автомагистрала, което е нашата основна цел и основен национален приоритет“, каза Нанков.

Той благодари на всички и най- вече на строителите, тъй като въпреки голямото забавяне през последните три месеца  са успели да вземат строително разрешение от министерството.

Добавете Вашия коментар

TOP