Министър и посланик на дипломирането днес на 22-я випуск на АУБ в Благоевград

22 Май 2016 | 08:23
0 коментара
Общество
Министър и посланик на дипломирането днес на 22-я випуск на АУБ в Благоевград

Посланикът на САЩ в България Ерик Рубин и министърът на външните работи Даниел Митов ще поздравят 224 бакалаври на Американския университет в България (АУБ).

Церемонията по дипломирането на двадесет и втория випуск на университета ще се състои на 22 май на централния площад в Благоевград. 224 бакалаври от 20 държави ще получат дипломите си пред своите близки, преподаватели, общественици и представители на бизнеса.

Половината от завършващия випуск са българи, а останалите идват от държави като САЩ, Молдова, Русия, Сърбия, Казахстан и Украйна.

В церемонията ще участват и 20 студенти от тринадесетия випуск на Магистърската програма по бизнес администрация за ръководни кадри на АУБ в София.

Първенец на випуска е Артем Еремин от Русия, който завършва с успех 4.00 (по четирибалната система за оценяване). Той се дипломира с две специалности – „Бизнес администрация“ и „Информационни технологии“.

Втора по успех е Михаела Димовска от Македония с 3.99, която също завършва с две специалности – „Компютърни науки“ и „Математика“.

Приветствия към випуска ще поднесат председателят на Настоятелството на АУБ Иван Манев и президентът на университета Страци Кулински, а от името на абсолвентите реч ще произнесе Мария Ботева. Почетен оратор на церемонията ще е посланикът на САЩ в България Ерик Рубин. /БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP