Матушев: Ръководството стои изцяло зад мен и се радвам

17 Септември 2015 | 09:46
1 коментара
Спорт
Матушев: Ръководството стои изцяло зад мен и се радвам

Наставникът на Пирин Неделчо Матушев твърди, че е разисквал темата за бъдещето си с ръководството на "орлетата". Тимът му е последен в класирането и феновете неведнъж призоваваха за оставката му. 

Специалистът даде специално интервю за Diema Sport и предаването "А група токшоу", в което разкри, че е получил пълната подкрепа на шефовете на благоевградския отбор. 

"Вчера имахме среща, но не е сега моментът да кажа какво сме се разбрали. Може би феновете си имат правото да . Това, което трябва да направя като треньор, аз съм го сторил към всички. Трябва да се прави винаги най-доброто за един клуб и аз съм го сторил."

"Оттам-нататък си има хора, които решават. На този етап заради това, което показва отборът, не смятам, че трябва да се предаваме и да си тръгвам, за да оставя нещата. Това е предателство към хората, които са ми гласували доверие и към момчетата, с които три месеца работим и градим."

"Защо на всичко трябва да се дава гласност? Ние сме разговаряли по темата за оставката ми, но ви казвам, че когато един екип поеме една задача, най-лесното ще е да си тръгне. Правил съм го това нещо, но други после са обирали овациите."

"Радвам се, че сега ръководството стои зад мен и работим Пирин да го има дълго време. И на мен ми е много трудно, но успявам да работя и отборът да излиза мотивиран във всеки мач. Ако отборът загуби доверието си, просто нямаме шанс", сподели Матушев пред Diema Sport. 

Той говори и за лятната селекция на тима и кои играчи е искал да привлече, как се е разделил с някои от футболистите, които извоюваха промоцията за елита, както и за това как е привлякъл бразилците Маркиньос и Бергонси. 

"На мен Пирин ми харесваше, когато беше в Б група. С някои от момчетата в този отбор тогава дори съм работил. Те бяха много млад отбор, но тогава му липсваше шансът и постоянството във всеки един мач." 

"Идеята, която имаха ръководителите, беше на първо четене да обърнем внимание и да привлечем футболисти, излезли от тази школа. Разговаряхме с доста играчи и в един момент имахме уверението им, но при преговори всичко се случва и тези хора намериха друго поприще." 

"Янко Сандански дойде и се бяхме разбрали, че ако излезе в чужбина, няма да му пречим. Нещата не му се случиха и аз се радвам, че ще може да помогне с опита си. С Влади Златинов се познаваме много добре и той беше един от първите, с които говорих, когато дойдох." 

"Казах му какво изисквам от него, разбрахме се съвсем мъжки. Мисля, че за времето, в което беше в отбора, се вложи много добре. Но после се появиха неща, с които аз не бях запознат. Всеки играч си има претенциите, финансовите, и явно там е станало разминаване, за да си тръгне. Това са неща, които човек сам си приема, но той винаги е добре дошъл." 

"Що се отнася до Маркиньос и Бергонси, те ни бяха необходими заради опита си. Предприехме ход да привлечем хора с опит в елита ни, а това важеше не само за Маркиньос. Искахме да вземем и Иван Цветков. Маркиньос и Бергонси бяха свободни и проявиха желание да дойдат и да помогнат", сподели още Матушев. 

Той разиска и темата защо благоевградчани продължават да не вкарват положенията си и защо имат само едно попадение на сметката си от началото на сезона - в първия кръг срещу Черно море.  

"И в Б група Пирин пропускаше много ситуации. Това вече е въпрос не само на класа, но и на късмет. Мартин Тошев се старае и прави всичко възможно. При Тони Тасев влияе младостта и иска да покаже. Той иска да направи всичко с много сила и желание, което влияе. Той трябва да е по-търпелив и уверен, когато трябва да вкара." 

"Разговарям с него, опитвам се с тренировки да променим тези неща. Той сам го вижда и се убеждава, че трябва да действа така. Колкото до отбора, ако изключим мача с Лудогорец, мога да кажа, че момчетата се стараят и има напредък в поведението и желанието им." 

"Но всичко във футбола се свежда до головете и може би не само нападателите трябва да обвиняваме, а целия отбор. Може би трябва да са по-спокойни и уверени, че нещата могат да се случат".

"Всички момчета са се старали и са гледали да правят най-малко грешки, но ние сме новаци и се стремим да отстраняваме пропуските. У нас футболистите са талантливи, но не се трудят в тренировките. Тук са свикнали да направят един мач и да се вземат за звезди. Ние се опитваме да работим с тях", сподели още Матушев. 

Накрая той коментира и борбата за оцеляване на "орлетата", като според него все още положението не е трагично и шансовете за оцеляване остават. 

"Ситуацията наистина е трудна, но надеждата ни е, че отборът играе и създава положения. Не смятам, че Пирин е обречен, рано е да се мисли и за изпаднали, и за шампиони."

"Както сме в тази ситуация сега, после можем да се окажем в средата на таблицата. Тези момчета искат да побеждават, защото и публиката е много претенциозна. Това се отразява и в поведението им в домакинските мачове, там отпадаме психологически. Там трябва феновете да ги подкрепят, когато е най-трудно." 

"Ние направихме силните си мачове навън, така че си имаме шансовете и занапред в първенството. Важното е да оползотворяваме положенията си. Мисля, че ние не играем пораженчески", сподели още Матушев в предаването "А група токшоу". /Gong.bg

Добавени коментари

МЕ123 публикува:
17 Септември 2015 | 15:36
ХВАНИ СЕ ЗАСТРЕЛЯЙ!

Добавете Вашия коментар

TOP