Махат опасните съоръжения в Благоевград

01 Април 2021 | 16:50
0 коментара
Общество

Комисия към Община Благоевград започва дейност по установяването и премахването на опасни съоръжения, сред които билбордове и табели. Това каза на брифинг днес кметът Румен Томов. Инициативата е вследствие на станалия вчера инцидент в благоевградския квартал "Струмско", при който пострада 12 -годишно дете.

Около 19.20 часа детето е карало скейтборд и се е блъснало в конструкция на стара информационна табела. По разпореждане на кмета на община Благоевград инж. Румен Томов бе направена проверка, която установи, че табелата е поставена преди повече от 10 години, при изграждане на улицата от фирмата изпълнител. 

Опасното съоръжение днес е премахнато със заповед на кмета. Той е посетил снощи в болницата пострадалото момче, което по думите на медиците няма сериозни травми, няма счупвания, контактен е. Заради епидемиологичната обстановка и липсата на свободни легла в нашите болници, е транспортиран до УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов", където ще остане под наблюдение, каза пред журналистите Румен Томов. Кметът е в постоянен контакт с майката на пострадалото дете.

Румен Томов призова благоевградчани да сигнализират за опасни съоръжения, за да може общината да реагира своевременно. Ще бъдат огледани и електрическите стълбове за наличието на опасни кабели, които застрашават живота и здравето на жители и гости на областния център. 

Добавете Вашия коментар

TOP