Левски изхвърча от Европа след драма с дузпи на Герена

12 Август 2022 | 08:27
1 коментара
Спорт
Левски изхвърча от Европа след драма с дузпи на Герена

Левски отпадна в третия предварителен кръг в Лигата на конференциите, след като загуби от Хамрун на стадион "Георги Аспарухов". Левски беше близо до класиране напред, но допусна поражение с 1:2 в редовното време. При дузпите малтийците ликуваха с 4:1.

 

След само 90 секунди игра Левски можеше да излезе напред в резултата на стадион "Георги Аспарухов". Уелтън проби опасно по десния фланг и центрира остро в наказателното поле към Роналдо, който обаче не успя да засече топката във вратата на Хамрун.

В 35-ата минута "сините" стигнаха до нов страхотен шанс за гол. След центриране от статично Краев засече с глава, но ударът му бе избит от Бонело в гредата.

Малко след това "сините" организираха нова добра атака. Билал Бари центрира отдясно, Цунами стреля с глава, но в аут. Малтийците отговориха в 43-ата минута, когато Корболан стреля, но изпрати топката в аут.

В 75-ата минута гостите направиха добра контраатака. Елвис Машике получи дълга топка зад защитата, но Хосе Кордоба се справи със ситуацията и изби топката. Три по-късно Хамрун успя да изравни. Камензули центрира в наказателното поле, където Матю Гюламие беше забравен от „синята“ отбрана и засече с десния крак. Първоначално Михайлов успя да спаси, но при добавката Гюламие бутна топката между краката на капитана на столичани - 0:1.

В 91-ата минута Левски вкара гол, който изглеждаше, че ще ги класира за плейофа в Лигата на конференциите. Разписа се Цунами след корнер. Секунди по-късно обаче малтийците смълчаха Герена с второ попадение. Николай Михайлов направи безобразна грешка, като излезе неразчетено и Раян Камензули вкара под гредата, за да прати мача в продължения.

В допълнителното време лекото игрово предимство на домакините се запази, но липсваха чистите положения. Логично се стигна до дузпи, в които Цунами и Филип Кръстев пропуснаха. Куриозното е, че Ники Михайлов спаси четвъртата дузпа за Хамрун (изпълнена от Феделе), но тя беше повторена заради излизане на стража преди сигнал на съдията. /БГНЕС

Добавени коментари

Симо публикува:
12 Август 2022 | 11:15
Пиринско, да ви питам защо пишете новини за всеки мач на говедата и чорбата, а мачовете на Пирин въобще не ги отразявате. Вие Благоевградска медия ли сте, или шопска ?

Добавете Вашия коментар

TOP