Лабораторията за PCR тестове в Разлог ще работи до 15 септември

17 Юли 2021 | 13:37
0 коментара
Общество

Лабораторията в болницата в Разлог, в която се правят PCR и бързи антигенни тестове за COVID-19 ще работи до 15 септември и в събота и неделя и през празничните дни.

Заради сезонът на отпуските много местни жители, които живеят в чужбина се прибират по родните си места, и понякога това става в почивен ден, а се налага да представят пред здравните органи отрицателен COVID тест до 24 часа от влизането на територията на страната, което е условие за отмяна на издаденото от Директора на РЗИ предписание за поставяне под карантина.

За момента ситуацията на заразени с коронавирус в района е спокойна. Пред лабораторията в болницата в Разлог няма обичайното стълпотворение на хора, които чакат за изследвания и според лаборантите се правят средно по около 15 теста на ден.

Едно от най-натоварените отделения в МБАЛ – Вътрешно отделение, което приемаше някои от най-тежките случаи през трите вълни на пандемията е ЧИСТА ЗОНА, показва табела поставена на вратата. Медицинското звено се е върнало към нормален ритъм на работа и се извършва лечение и диагностика на обичайните заболявания, а малкото случаи на пациенти с COVID се настаняват само в Инфекциозно отделение./БНР/

Добавете Вашия коментар

TOP