Ковид-19 се завръща в Дупница, отделенията в двете болници са пълни

28 Април 2023 | 08:04
0 коментара
Общество
Кюстендил
Ковид-19 се завръща в Дупница, отделенията в двете болници са пълни

Ковид-19 се завръща в Дупница, инфекциозните отделения в двете болници са пълни с пациенти, заразени с вируса на К-19. Има пациенти, поставени на кислородно дишане. Инфекциозното отделение в общинската болница разполага с 15 легла, ако се наложи, броят им ще бъде увеличен, коментираха от болницата. Само за два дни всички легла са запълнени с пациенти с К-19.

Репортер на „Струма “ разговаря с инфекциониста д-р Методи Попов, който работи в общинската болница. Ето какво заяви той:

„В момента отделението е пълно. Пациентите са на възраст от 70 до 92 г. Само за два дни отделението се напълни. Преди две седмици имахме по един-двама пациенти с Ковид-19 в отделението. Сега броят им се увеличи с около 80%, съдейки по броя на пациентите в отделението. Някои се лекуват вкъщи, други не знаят, че са заразени. Симптомите са като при остри вирусни инфекции. Само с тест може да се установи пациентът дали е заразен с К-19. Един от пациентите ни е на кислородна терапия, той е с много придружаващи заболявания. Апелирам към хората с хронични тежки заболявания да носят предпазни маски, да мият често ръцете си, за да се предпазят от инфекцията“, заяви д-р М. Попов.

„В частната болница в Дупница положението е същото. Отделението е пълно. Има пациенти на кислородна терапия“, съобщиха от здравното заведение.

Общопрактикуващият лекар д-р Йордан Никлин, който обслужва селата от общините Сапарева баня и Бобошево, коментира, че в районите, в които той е личен лекар, няма пациенти с Ковид-19. Може би някои търсят лекарска помощ в събота и неделя в спешните кабинети и там установяват, че са заразени, и ги пращат в болница“, коментира д-р Никлин.  /Struma.bg

Добавете Вашия коментар

TOP