Коронавирус в храм в Югозапада, 19 служители са заразени

18 Ноември 2020 | 12:38
0 коментара
Общество

19 служители на храм „Свети Мина” в Кюстендил са дали положителни проби за Ковид-19. Черквата ще работи до обяд.

“В момента има само една жена, която работи в храма, заради това до края на месеца черквата ще работи само до обяд. Заразените с коронавирус са на домашно лечение”, уточни архиерейският наместник на Кюстендилска духовна околия архимандрит Исаак.

Положителните случаи на коронавирусна инфекция в област Кюстендил за последните 24 часа са 132. От тях новозаразените в Дупница са 64, в Кюстендил – 40, в Бобов дол – 10, в Сапарева баня – 6, в Кочериново – 6, в Бобошево – 4, по един нов случай има в общините Рила и Невестино, съобщават от Областния кризисен щаб.

58 са хоспитализираните лица в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил. Един от пациентите е интубиран и в критично състояние, шестима други са в по-тежко, останалите пациенти са в средно тежко състояние.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски 2003“ – град Дупница са настанени за лечение 17 души. Всички са в тежко или средно тежко състояние.

В Ковид отделението на общинската болница в град Дупница са хоспитализирани 23-ма души. От тях 10 са в по-тежко състояние, останалите са в средно тежко.

През изминалото денонощие има починали четирима – две жени, на 83 г. и 81 г., от община Кюстендил, и двама мъже, на 78 г. и 49 г., от общините Дупница и Кочериново. Три от лицата са били с придружаващи заболявания./струма/

Добавете Вашия коментар

TOP