Корнелия Нинова: Спекулация е, че ще има Министерство на държавните предприятия. Това е абсурд!

07 декември 2021 | 06:21
0 коментара
Корнелия Нинова: Спекулация е, че ще има Министерство на държавните предприятия. Това е абсурд!

В публичното пространство се тиражира и коментира идеята за създаване на министерство на държавните предприятия, която сама по себе си е абсурдна, и че ще го оглавя аз. С тази спекулация трябва да се спре.

 

Това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова в профила си в социалната мрежа Фейсбук.

 

Никога между нас и другите партии по време на преговорите не е обсъждано подобно нещо и в проекта за структура на Министерски съвет такова министерство не фигурира, категорична е Нинова.

 

Новината, че Министерството на икономиката ще бъде разделено на две нови министерства - на иновациите и растежа и на държавните предприятия, обяви първо бъдещият премиер Кирил Петков още вчера, а днес след консултациите при президента го повтори. 

 

На въпрос дали се предлага министерство на държавните предприятия съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков отговори утвърдително.

 

"Министерството на икономиката, плюс едно-две държавни предприятия, ще бъде разделено на две, така че да има министерство на иновациите и растежа, а другото министерство ще бъде на държавните предприятия", бяха точните думи на Петков.

 

БСП отложи пленума си 

 

Същевременно тази вечер стана ясно, че присъственото заседание на Националния съвет на БСП, насрочено за 7 декември от 14:00 часа, се отлага заради "продължаващите преговори за коалиционно споразумение".

 

"След подготвяне на окончателния проект на коалиционно споразумение за съставяне на правителство на Република България, Изпълнителното бюро на НС на БСП незабавно ще свика ново присъствено заседание" - заявиха от пресцентъра на "Позитано" 20.


Добавете Вашия коментар!