Коледарчета орисаха кмета на Симитли и служителите в администрацията

23 Декември 2019 | 16:48
0 коментара
Култура

Коледари от филиял „Ян Бибиян“ предшестваха Рождеството в общинската администрация в Симитли и орисаха за здраве и берекет. Днес сутринта коледарите внесоха празнична атмосфера в администрацията. Пременени в традиционни народни носии, децата поздравиха кмета – Апостол Апостолов и служителите в администрацията.

По стар обичай, малките коледарчета зарадваха домакините си с благослов за здраве, берекет и сполука. Освен с традиционни коледарски песни, децата се бяха подготвили и с наричане, стихове и песни за Рождество. „Бъдете здрави, щастливи и не спирайте да ни радвате. Ще ви чакаме и догодина!“, благодари им, докоснат от добротата и детската чистота, домакинът на тържеството – кмета Апостолов. Той пожела на тях и на семействата им весело посрещане на коледните и новогодишни празници.

По стар български обичай, кметът дари коледарчетата с кравайчета, желязна пара и пакети лакомства, след което разчупи и питката с паричката. С песни и много усмивки, красиво пременените деца обиколиха и коридорите на администрацията.

Добавете Вашия коментар

TOP